Gå til hovedindhold

Derfor bliver den danske krimi 'Kastanjemanden' din næste seriebesættelse!

Fra manden bag 'Forbrydelsen' - se traileren

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Den 29. september lander den danske krimiserie Kastanjemanden på Netflix – og vi er ikke i tvivl om, at det bliver vores næste store seriebesættelse!

For det første elsker vi en godt produceret og velfungerende krimihistorie, og alt tyder på, at ’Kastanjemanden’ netop er det.

Baseret på den velanmeldte bog fra 2018 af Søren Sveistrup har ’Kastanjemanden’ et solidt fundament. Sveistrup er manden, der gav os måske det største danske tv-seriefænomen i det 21. århundrede, da Forbrydelsen over tre sæsoner fik danskerne klisteret til skærmen.

Og alt tyder på, at det ligeledes bliver tilfældet med den nye krimihistorie, når den først lander på Netflix. Det er vel også meget passende, at manden bag 'Forbrydelsen', der for alvor satte dansk tv på verdenslandkortet med det såkaldte nordic noir, vender tilbage til genren og tager den til næste niveau. Sveistrup er nemlig også selv involveret i serien som manuskriptforfatter.

Sofie Gråbøls strikklædte Sarah Lund er i 'Kastanjemanden' skiftet ud med de to efterforskere Naia Thulin og Mark Hess. Da en kvinde findes myrdet på en legeplads, kommer de to betjente på sagen.

Netflix

 

Flere lig dukker snart op, og ved hvert gerningssted efterladeren morderen sig en signatur, en kastanjemand. Sagerne bliver forbundet med socialministerens datter, der er forsvundet et år tidligere, og som måske kan være nøglen til mysteriet.

Den politiske vinkel, som vi også husker fra 'Forbrydelsen', hvor borgermesterkandidaten Thomas Hartmann var under mistanke, spiller altså også en rolle i 'Kastanjemanden', hvor ministeren Rosa Hartungs fortid skal oprulles i opklaringen.

Rollelisten til den nye Netflix-serie er også imponerende. I de to hovedroller ses Danica Curcic og Mikkel Boe Følsgaard, der ledsages af andre danske stjerner som Lars Ranthe, David Dencik, Iben Dorner, Elliot Crosset Hove, Esben Dalsgaard, Jens Jørn Spottag og mange flere.

Serien kommer til at bestå af seks afsnit, og instruktionen varetages af de rutinerede filmfolk Mikkel Serup, der har lavet afsnit af både 'Forbrydelsen', 'Livvagterne' og Den bedste mand, og Kasper Barfoed, som har stået bag thrilleren Kandidaten og Sommeren ’92 samt afsnit af 'Den som dræber', 'Dicte' og 'Gidselstagningen'.

Med andre ord er der lagt i kakkelovnen til en kvalitets krimi, der vil få os ud på kanten af sofaen, mens vi gætter løs på, hvem der står bag de brutale mord! Hvem er kastanjemanden? Svaret får vi på onsdag i næste uge.

Se den ildevarslende trailer her:

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.