Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i september 2021

Fra længeventede danske krimier til et episk science fiction-univers

Skrevet af StreamingGuide


Efterårets første måned er over os, og streamingtjenesterne lover masser af gode krimi-serier fra både Danmark og det store udland, som vi kan bruge årstidens første mørke aftner i selskab med.

Måneden byder dog også på gode grin, stjernebesat drama og religiøst gys, mens et nyt episk science-fiction-univers står for døren.

Vores 10 bud på serier, du skal se i september er herunder listet i den rækkefølge, de får premiere.

 

forhøret 1.jpg

 

Forhøret 2

Journal 64-instruktøren Christoffer Boe har igen samlet et stjernehold i 2. sæson af 'Forhøret', der denne gang har Danmarks skuespillerdronning Trine Dyrholm i front tilbage i rollen som Susanne.

Handlingen foregår få uger efter den tidligere sæson, hvor Susanne forsøger at komme sig over tabet af sin datter og genoptager sit arbejde som praktiserende psykolog. Her får hun dog en grum overraskelse, da en klient under hypnose afslører, at han har slået en række unge kvinder ihjel for penge - og at han har fået en bestilling på et nyt offer. 

Det bliver startskuddet for Susannes livsfarlige rejse ned i en brutal underverden, hvor hun vil forhindre mordet på en ung pige. Dyrholm står i denne sæson ansigt til ansigt med bl.a. Ulrich Thomsen, Dar Salim, Danica Curcic og Søren Malling.

Alle otte afsnit af 'Forhøret 2' kan ses fra den 29. august på Viaplay.

Only Murders in the Building.jpg

 

Only Murders in the Building

Steve Martin, Martin Short og Selena Gomez står i front for denne komedie-krimi, hvor tre fremmede, der alle deler en besættelse af true crime, pludselig selv bliver involveret i et mordmysterium.

Da der sker et grusomt dødsfald i deres eksklusive lejlighedsbygning på Upper West Side i New York City, mistænker de tre, at der har fundet et mord sted. De bruger deres præcise viden fra true crime til at undersøge det, og imens de optager deres egen podcast for at dokumentere sagen, opdager de tre bygningens komplekse hemmeligheder, som går år tilbage. Og hvem ved - måske bor selveste morderen iblandt dem?

Serien er bl.a. skabt af skuespilleren Steve Martin, der bedst er kendt for sine komedie-præstationer i bl.a. Røvtur på 1. klasse og The Pink Panther-filmene.

'Only Murders in the Building' kan ses fra på Disney+ fra den 31. august.

Q-Force.jpeg

 

Q-Force

Animationsserien 'Q-Force' følger en homoseksuel superspion og hans brogede LGBTQ-hold, som prøver at bevise deres værd over for bureauet, der undervurderede dem. 

'Q-Force' følger i fodsporene på andre animerede serier, der fortæller anderledes superheltehistorier som fx i Invincible og What If...?, men skiller sig dog ud ved udelukkende at have LGBTQ-karakterer i front.

Stemmeholdet bag de flamboyante superspioner/-helte byder bl.a. på Will & Grace-skuespilleren Sean Hayes, Wanda Sykes og David Harbour.

Se 'Q-Force' fra den 2. september på Netflix.

Sunday.jpg

 

Sunday - sæson 4

En af Danmarks mest populære komikere, Melvin Kakooza, vender tilbage i 4. sæson af den populære serie 'Sunday', hvor F.C. Fredericia igen er i fuld gang med fodboldsæsonen, da Bjarne vender tilbage til klubben med hemmelige planer.

Komedieserien startede i 2019, hvor førnævnte fodboldklub manglede en ny stjernespiller, og den ukendte Sunday blev scoutet til rollen. Det viste sig dog hurtigt, at Sunday aldrig havde spillet fodbold før.

På rollelisten ses bl.a. Thue Ersted Rasmussen, der stadig er biografaktuel som skurken Otto i det populære actionbrag Fast & Furious 9, hvis efterfølger netop har fået en premieredato.

'Sunday' - sæson 4 kan ses på Xee fra den 9. september.

Close to Me / Viaplay

 

Close to Me

Endnu et dansk navn står i front for en af septembers mest spændende serier, hvor Connie Nielsen spiller overfor Christopher Eccleston, som bl.a. er kendt som skurken Malekith i Thor: The Dark World, i thrilleren 'Close to Me'.

Ægteparret Jo og Rob ser ud til at have alt. Et smukt hus på den engelske countryside, begavede børn og et fantastisk ægteskab. Men der vendes pludselig op og ned på Jos tilværelse, da hun kommer ud for en forfærdelig ulykke og mister al erindring om det seneste år.

Imens hun kæmper for at få sin hukommelse tilbage, begynder hun langsomt at opdage, at alt ikke er så perfekt, som hun troede, og at nogen - for enhver pris - forsøger at skjule noget for hende.

'Close to Me' kan ses fra den 12. september på Viaplay.

scenes from.jpeg

 

Scenes From a Marriage

Den legendariske svenske filminstruktør Ingmar Bergmans 1973-klassiker Scener fra et ægteskab får i år en serie-genindspilning med Hollywood-stjernerne Jessica Chastain og Oscar Isaac i front.

Historien udforsker spørgsmål om kærlighed, ensomhed og drømme - og følger et ægtepar gennem deres op- og nedture.

'Scenes From a Marriage' vil genfortolke fortællingen om et ægtepar i 1970'ernes Sverige til det moderne USA. Chastain og Isaac spillede sidst overfor hinanden i 2014-filmen A Most Violent Year.

Se 'Scenes From a Marriage' fra den 13. september på HBO Nordic.

Sex Education 3.jpeg

 

Sex Education - sæson 3

Det er et nyt år på Moordale. Otis har uforpligtende sex, Eric og Adam er officielt blevet kærester, og Jean har en baby på vej. I mellemtiden forsøger den nye rektor, Hope, at bringe gymnasiet tilbage blandt eliten.

Den nye sæson af den succesfulde serie lover både forpligtelsesdyr, alien-fænomener, vulva-cupcakes og meget mere af Madam Groff. Rollelisten byder igen på Gillian Anderson, Asa Butterfield og Emma Mackey, men Girls-skuespilleren Jemima Kirke får sin debut i 'Sex Education' i rollen som den nye rektor, Hope.

Ungdomsseriens 1. sæson nåede ud til hele 40 millioner seere indenfor den første måned efter dens streamingpremiere.

'Sex Education' - sæson 3 kan ses på Netflix den fra 17. september.

Midnight Mass.jpeg

 

Midnight Mass

Har man set de to miniserier The Haunting of Hill House og The Haunting of Bly Manor, forstår man nok, hvorfor en ny horror-serie fra Mike Flanagan er værd at bide mærke i.

Denne gang finder uhyggen sted på en isoleret ø, hvor en ung, karismatisk præst ankommer. Hans mystiske hellighed medbringer snart både mirakuløse begivenheder og frygtindgydende tegn.

Serien lyder som en dejlig mættet ubehagelighed, hvor elementer fra religiøse gys som Eksorcisten kan sættes i spil blandt øens beboere.

'Midnight Mass' kan ses fra den 24. september på Netflix.

Foundation.png

 

Foundation

Streamingtjenesternes nyeste store science fiction-håb kunne meget vel blive 'Foundation', der beskrives som en kompleks saga af menneskehistorier spredt ud over forskellige planeter i Galaksen, der alle lever under Det Galaktiske Imperium. 

Historien er baseret på Isaac Asimovs prisvindende Foundation-serie (på dansk 'Stiftelsen'), der nu bliver bragt til live på skærmen på første gang nogensinde.

September bliver en stor måned for fans af science fiction-genren, som bl.a. også kan se frem til biograffilmene Reminiscence og den længe ventede Dune af mesterinstruktøren Denis Villeneuve med Timothée Chalamet i hovedrollen.

'Foundation' kan ses på Apple TV+ fra den 24. september.

Kastanjemanden2.jpeg

 

Kastanjemanden

Denne danske Netflix-serie lugter af nordic noir i højeste klasse! Thrillerserien er baseret på den populære roman af Søren Sveistrup, der skabte og skrev storhittet Forbrydelsen.

Kendte navne som Mikkel Boe Følsgaard, Danica Curcic, Lars Ranthe og David Dencik spiller de store roller, når vi i selskab med to kriminalbetjente skal løse mysteriet bag en seriemorder, der efterlader små kastanjemænd i sit blodige kølvand.

Bogen blev en øjeblikkelig bestseller pga. sin intense spænding og velformulerede karakterer. Er serien bare halvt så stærk, bliver det her med sikkerhed en grum favorit hos danskerne. 

Se 'Kastanjemanden' på Netflix fra den 29. september.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.