Gå til hovedindhold

Din næste true crime-besættelse: Læge befrugter over 50 uanende kvinder med egen sæd

Se traileren om den vilde historie

josephine@kino.dk
Skrevet af josephine@kino.dk


En ny og chokerende dokumentar rammer Netflix i maj. Den har titlen Our Father og handler om den notoriske fertilitetslæge Donald Cline.

Igennem en længere årrække har Dr. Cline befrugtet uanende kvinder med sin egen sæd i stedet for deres partners eller en donors sæd.

Sagen så dagens lys, da et af donor-børnene lavede en DNA-analyse på sig selv for at finde frem til fjerne slægtninge.

Det lykkedes hende at finde op til flere af sine slægtninge, der viste sig at være hendes halvsøskende.

Efter en længere undersøgelse finder de sammen ud af, at deres forældre alle har gået hos den samme fertilitetslæge.

Gruppen af nyfundne søskende finder dertil ud af, at de deler DNA med lægens søn Doug. De opsøger ham for at tale med hans far.

Dr. Cline indrømmer her, at han har insemineret over 50 kvinder med sin egen sæd, da kvinderne desperat ønskede sig en baby, men han manglede ofte frisk sæd.

Skrækken spreder sig i Indianapolis, da næsten alle 50 kvinder stadig er bosat i samme område. Det er derfor muligt, at flere af børnene kan have kendt hinanden og i værste fald have haft et romantisk forhold til hinanden.

Efter en længere retssag fik Dr. Cline suspenderet sin ret til at agere som fertilitetslæge i blot ét år, da der ikke er nogen decideret lov mod at befrugte kvinder med lægens egen sæd.

Denne lov - eller mangel på samme - er gældende flere steder i USA, men forhåbentlig er denne dokumentar med til at ændre lovgivningen på området.

'Our Father' kan streames på Netflix den 11. maj

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.