Gå til hovedindhold

Eddie Murphy stoppede med skuespil: "Jeg lavede lortefilm"

Komikeren er tilbage - og 'Coming 2 America' slår rekord

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


Eddie Murphy dominerede filmbranchen i årene fra sit gennembrud i 80’erne og godt op i 90'erne, men i 00’erne skete der noget, og siden da, har det været langt imellem den verdenskendte skuespiller/komikers optræden på den store lærred. 

I sidste uge udkom så den længe ventede efterfølger til 1988-filmen Coming to America med det vittige navn Coming 2 America. Den er allerede blevet den mest sete film på en weekend siden pandemiens begyndelse.

Inden Dolemite is My Name fra 2019, har Murphy kun været med i tre film siden 2011, hvilket er bemærkelsesværdigt sammenlignet med de forgående årtier, hvor biograferne nærmest årligt har haft én (eller flere) Eddie Murphy-film på plakaten.

Coming to America

 

Eddie Murphy forklarede sit valg om at trække sig fra filmbranchen, da han for nyligt gæstede den populære podcast ‘WTF with Marc Maron’ i forbindelse med promoveringen af 'Coming 2 America'. 

- Jeg stoppede med at lave film i 2011. Jeg havde det sådan, lad mig tage en pause fra film, fordi jeg lavede lortefilm, sagde den 59-årige skuespiller og komiker. 

I podcasten indrømmer Murphy, at det var skammen over at vinde en ‘Worst Actor Ever’-pris til The Golden Raspberry Awards (bedre kendt som Razzie Awards), der fik ham til at føle, at det var tid til en pause fra filmbranchen. 

The Golden Raspberry Awards/Razzie-prisen er en prisuddeling, der årligt uddeler priser for filmbranchens værste præstationer. 

Selvom Murphy faktisk aldrig modtog prisen for ‘Worst Actor Ever’, som han siger i podcasten, så formåede han dog at indsamle hele ni andre Razzie-nomineringer i løbet af 00’erne.

Murphy forklarer Marc Maron, at han efter pausen (der kun skulle have varet et år) indså, at han ville efterlade sit publikum med noget 'lort', hvis han aldrig lavede flere film.

- Lad mig komme op fra sofaen og lave noget, der minder dem om at jeg er sjov, og hvis jeg vil tilbage til sofaen, kan jeg gøre det. 

Coming 2 America

Efter denne erkendelse kommer nu 'Coming 2 America', der byder på et gensyn med Akeem, som nu som konge vender tilbage til New York for at finde sin ukendte søn, der skal være han arving i Zamunda. 

Filmen har netop væltet Borat Subsequent Moviefilm af pinden som den mest sete film på en weekend i løbet af pandemien.

Eddie Murphy fortalte desuden i podcasten, at han har stor interesse i at vende tilbage til stand-up, når pandemien er ovre, så hvis man er Eddie Murphy-fan ser fremtiden lys ud. 

Coming 2 America kan ses nu på Amazon Prime Video. 

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.