Gå til hovedindhold

10 film du skal se i marts 2021

Episke superhelte, gensyn med kongen af Zamunda og Airbnb-gyser

mads-emil@kino.dk
Skrevet af Mads-Emil Weibull


Det bliver desværre til endnu et måned uden åbne biografer i marts. Heldigvis har streamingtjenesterne bestemt ikke tænkt sig at skuffe med indholdet. 

Vores 10 film-anbefalinger i marts byder nemlig bl.a. på en længe ventet komedie, en Pixar-film, to episke superheltebrag og en dansk skuespillers instruktørdebut. 

Så selvom solen måtte skinne, er der altså rigelig af grunde til at tænde for kassen derhjemme og lade sig forføre af filmens magi.

TheRental.jpg

 

The Rental

'The Rental' er skuespilleren Dave Francos instruktørdebut, og han debuterer med en gyser. Flere medier har døbt den som del af en ny gysergenre ved navn 'Airbnb-gysere', og her passer 'The Rental' helt perfekt ind. 

I filmen tager to par væk på, hvad der skulle have været en hygge-weekend, men hyggen varer ikke længe før de begynder at mistænke deres udlejer for at spionere på dem.

Tingene udvikler sig og de fire venner kommer til at se hinanden i et helt nyt lys, inden weekenden er omme. Vi anbefaler ikke at se den på en sommerhus-tur i et lejet hus - eller måske gør vi faktisk netop det, hvis du tør? 

Gys med når filmen 'The Rental' lander på C More den 1. marts.

 

BiggieIGotAStoryToTell.jpg

 

Biggie: I Got a Story To Tell

"I love it when you call me Big Poppa... ". Historien om den legendariske New York-rapper The Notorious B.I.G. lander på Netflix med en spritny dokumentar.

I helt nye og eksklusive klip fortælles historien om, hvordan Biggie Smalls gik fra narkohandler til den absolutte top på rapscenen. 

Hvis man kender historien, ved man også, at det hele sluttede enormt tragisk for den unge rapper. Hele historien bliver bl.a. fortalt af hans kompagnon og tidligere nære ven P. Diddy.

Dokumentaren 'Biggie: I Got s Story To Tell' lander på Netflix den 1. marts.

 

RayaAndTheLastDragon.jpg

 

Raya og den sidste drage

I marts lander også animationsfilmen 'Raya og den sidste drage', hvor vi møder den ensomme kriger Raya, som kommer fra riget Kumandra.

Sammen med en gruppe udskud drager hun på jagt efter den sidste drage, der vil bringe lys, håb og balance i den mørke verden. 

Stemmen bag Raya er den fremadstormende skuespillerinde Awkwafina, som efterhånden er her, der og alle vegne. Filmens trailer lover virkelig kick-ass energi og et frisk pust på en kvindelig helt. 

'Raya og den sidste drage' kan ses på Disney+ med Premier Access fra den 5. marts.

 

Coming2America.jpg

 

Coming 2 America 

33 år skulle der gå, før vi fik opfølgeren til komedie-succesen Coming to America, som var med til at cementere Eddie Murphy som andet end en kæmpe stand-up-komiker. 

Prins Akeem er i denne opfølger for første gang tilbage i USA for at finde sin ukendte søn, og ligesom i den første film møder han lidt af et kulturclash.

Hele det oprindelig cast er igen med og det skal blive spændende at se, om to'eren kan skabe flere udødelige citater som "Yes, yes. F*ck you too!" 

Du kan se 'Coming 2 America' på Amazon Prime fra den 5. marts.

 

Cherry.jpg

 

Cherry

I filmen 'Cherry' følger vi krigsveteranen Cherry, som er hjemvendt med PTSD. Det og et par andre uheldige omstændigheder sender ham ud på en kriminel løbebane som bankrøver. 

Filmen er baseret på den populære roman af samme navn og har stjernen Tom Holland i hovedrollen. I instruktørstolene sidder de anerkendte Russo-brødre, som mest er kendt for deres film i MCU. 

Dramaet er en coming-of-age film blandet med mørk humor omkring en mand, der kæmper med at finde sin plads i tilværelsen. 

'Cherry' kan ses på Apple TV+ fra den 12. marts.

 

Ernaikrig.jpg

 

Erna i krig

Den anmelderroste 'Erna i krig' kan endelig opleves hjemme på sofaen. I filmen følger vi den netop Bodil-nominerede Trine Dyrholm i rollen som Erna, der drager i krig forklædt som mand for at få sin søn hjem. 

Fortællingen sker under Første Verdenskrig. For at hendes mission skal lykkedes, skal alliancer holdes, men måske brister de grundet nyfunden kærlighed?

Det resulterer i et intenst trekantsdrama med Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen som bejlerne på hver sin side.

Du kan drage med 'Erna i krig' fra den 15. marts på Blockbuster og Viaplay.

 

JusticeLeague.jpg

 

Zack Snyder's Justice League

I marts får en af de mest omtalte film overhovedet i nyere tid endelig premiere. Zack Snyder var nemlig den oprindelige instruktør af Justice League fra 2017, men af tragiske årsager måtte han trække sig fra projektet.

Fans har siden skreget på at se hans version af filmen - og endelig her fire år efter, udkommer filmen med hans oprindelige vision i en fire (!) timer lang bombastisk version. 

Det er første gang, vi på den måde ser en film i den skala blive klippet om, omskudt og redigeret. Så uanset, hvad man måtte synes om 2017-versionen, er den her film lidt historisk. Zack Snyder stod tidligere bag Man of Steel og Batman v Superman: Dawn of Justice og får derfor muligheden for at afrunde sin form for trilogi. 

'Zack Snyder's Justice League' kan ses på HBO Nordic den 18. marts.

 

Huss.jpg

 

Huss

'Huss' er en minifilms-serie baseret på bogen om Irene Huss, skrevet af Helene Tursten, der er en sand svensk krimiklassiker. I de nye film følger vi Irene Huss' datter Katarina, der ligesom sin mor bliver politibetjent. 

Hver film handler om en ny spændende kriminalsag og udkommer i fem forskellige film, hvor vi følger karakterens udvikling og komplicerede forhold til sin mor. 

Den første Huss-film kan ses den 19. marts på Viaplay - og hver film udkommer herefter en gang ugentlig.

 

Gutterbee.jpg

 

Gutterbee

Danske Ulrich Thomsen springer ud som instruktør i, hvad der kan betegnes som en sort pølse-komedie. Filmen skulle i 2020 have turneret rundt i verdens biografer, men det satte COVID-19 desværre en stopper for. Vi er dog så heldige at kunne opleve filmen hjemme på sofaen nu. 

I filmens hovedrolle spiller selveste Homelander fra The Boys, Antony Starr, en tysk pølsefanatiker - og lige præcis Ulrich Thomsen og Antony Starr kender hinanden særligt godt fra serien Banshee, hvor de begge to har nogle af seriens bærende roller. 

Elsker du også pølser? Så kan 'Gutterbee' ses på Blockbuster og Viaplay fra den 22. marts.

 

WonderWoman1984.jpg

 

Wonder Woman 1984

En mindre saga omkring den voldsomt udskudte 'Wonder Woman 1984' blev endelig afklaret - og til marts lander derfor næste kapitel i fortællingen om Diana Prince direkte på streaming hos HBO Nordic. 

Gør dig klar til et nostalgisk actionbrag, hvor filmen - som titlen antyder - foregår i det farverige 1984. Diana skal denne gang bekæmpe sine to nye fjender Max Lord og Cheetah, der begge giver vores amazone-kriger kamp til stregen. 

Se 'Wonder Woman 1984' på HBO Nordic den 26. marts.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.