Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i februar - 2021

Badehotel, Ondskabens øjne og muppets for fuld udblæsning

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Februar bliver kold, mørk og våd - og stadig præget af nedlukninger over hele landet.

Men bare rolig, vi er klar til at hjælpe dig med at komme igennem de lange aftener på sofaen. Vi har nemlig samlet 10 serier, som du kan se frem til i denne måned.

Fra true crime dokumentar og seriemordere i ny Ondskabens øjne-serie til dansk action, månerejser og plat komedieserie.

Badehotellet.jpg

 

Badehotellet - sæson 8

En af TV2's mest populære serier nogensinde er tilbage på tv-skærmene med sin 8. sæson.

Året er 1941, og den hyggelige badeferiestemning får en ny tone i lyset af 2. Verdenskrig, som raser derudaf i det nazi-besatte Danmark.

Mon ikke Edward Weyse, Georg Madsen og resten af stamgæsterne stadig skal holde humøret højt, mens også de personlige intriger selvfølgelig fortsætter i sommervarmen.

Blandt de nye tilføjelser byder sæson 8 bl.a. på den danske verdensstjerne Lars Mikkelsen i rollen som gæsten Svend Damm, en god bekendt af Weyse og Fru Helene.

’Badehotellet’ – sæson 8 vil bestå af fem afsnit og får premiere den 1. februar på TV2 Play.

the-lady-and-the-dale-1-edi.jpg

 

The Lady and the Dale

Dokumentar-serien ’The Lady and the Dale er en ny HBO-miniserie på 4 afsnit.

Under oliekrisen i 1970'erne lancerer entreprenøren Elizabeth Carmichael, den brændstoføkonomisk trehjulede bil ”The Dale”, men under den massive mediebevågenhed bliver der stillet spørgsmålstegn til både bilen og hendes fortid.

Serien er produceret af Mark og Jay Duplass, der bl.a. står bag HBO-serier som 'Togetherness' og 'Room 104', og som tidligere har produceret dokumentarer som 'Wild Wild Country'.

'The Lady and the Dale' får premiere den 1. februar på HBO Nordic.

the-first-edited.jpg

 

The First

Science fiction-serien ‘The First’ handler om den første menneskebemandede mission til Mars.

Målet er at etablere en koloni på planeten, og serien undersøger de mange udfordringer ved sådan et projekt for både ledelse, astronauterne og deres familier.

Serien har Sean Penn i hovedrollen som Tom Hagerty, en af de astronauter, der er blevet udvalgt til missionen.

Bag astronautfortællingen står Beau Willimon, som tidligere har skabt den populære Netflix-serie House of Cards.

’The First’ udkommer den 9. februar på C More.

CrimeScene.jpg

 

Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel

En ny true crime dokumentarserie sætter fokus på det berygtede The Cecil Hotel, der af nogen af blevet døbt ”Hotel Death”, og som har lagt værelser til flere bizarre sager og personligheder gennem tiderne.

En særlig sag er dog i centrum her, nemlig den mystiske forsvinden – og død – af Elisa Lam. Var det mord, var der overnaturlige kræfter på spil, eller noget helt tredje?

’Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel’ dykker ned i gerningsstedet og prøver at finde et svar.

Første sæson er skabt af den rutinerede Joe Berlinger, der tidligere har stået bag true crime-serier som The Ted Bundy Tapes og klassikeren Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills.

’Crime Scene: The Vanishing at The Cecil Hotel’ udkommer den 10. februar på Netflix.

capitani-edited.jpg

 

Capitani

Den luxembourgske serie ’Capitani’ er en ny krimiserie i stil med 'Broadchurch' og Top of the Lake

En ung kvinde findes myrdet i skovene nær den lille by Manscheid. Den hårdkogte kriminaldetektiv Luc Capitani ankommer fra storbyen for at løse mordet.

Capitani bliver ikke ligefrem budt velkommen i det lille lukket lokalsamfund og må alliere sig med en lokal politikvinde. Under jagten på morderen bliver Capitani konfronteret med sine egne dæmoner.

Første sæson af ’Capitani’ udkommer 11. februar på Netflix.

Clarice.jpg

 

Clarice

De fleste af os er bekendte med FBI-agenten Clarice Sterling fra Hannibal-filmserien, der første gang blev spillet af Jodie Foster i den Oscar-vindende Silence of the Lambs (Ondskabens øjne).

Den nye serie ’Clarice’ bringer agenten tilbage et år efter begivenhederne med Hannibal Lector og Buffalo Bill.

Hun er nu aktiv i felten på jagt efter nye seriemordere, mens hun balancerer det politiske magtspil i Washington og fortidens skygger, der hjemsøger hende.

Serien kommer ikke til at byde på et gensyn med Hannibal Lector, men derimod en række nye bestialske kriminelle.

Rollen som Clarice varetages af Rebecca Breeds, der tidligere har medvirket i tv-serier som The Originals og Pretty Little Liars.

’Clarice’ får premiere på Viaplay den 14. februar.

TheCrew.jpg

 

The Crew

Hvis du har brug for at slå hovedet fra og noget plat humor i kolde februar, så kommer ’The Crew’ dig til undsætning.

Kevin James fra ’Kongen af Queens’ fører an i den nye komedieserie, der er sat omkring et NASCAR-hold. Da en ny kvindelig ejer overtager styringen, kommer der nye boller på suppen – og holdet prøver at følge med de moderne tider og den nye teknologi.

’The Crew’ er skabt af Jeff Lowell, der tidligere har skrevet for ’Two and a Half Men’ og ’The Ranch’, mens rollelisten også gemmer på Sarah Stiles fra bl.a. ’Billions’.

Første sæson af ’The Crew’ udkommer den 15. februar på Netflix.

the-muppet-show-edited.jpg

 

The Muppet Show – sæson 1-5

De oprindelige fem sæsoner af ’The Muppet Show’ bliver endelige tilgængelige i Danmark i februar.

I sketchshowet forsøger værten Kermit at holde styr på alle de andre muppets, der ofte laver ballade.

Heriblandt showets diva Miss Piggy, den excentriske stuntmand Gonzo, stand-up-bjørnen Fozzie, der ikke tror på egne evner, samt en ny kendt gæst i hvert afsnit.

The Muppets er skabt af den legendariske dukkefører Jim Henson og der udkommer fortsat nye film og serier med dukkerne.

’The Muppet Show’ lander den 19. februar på Disney+.

coyote-edited.jpg

 

Coyote

Krimidramaserien Coyote handler om grænseagenten Ben Clemens, der efter 32 år føler, at han er nødt til at hjælpe dem, han har forsøgt at holde ude af USA.

Da han finder den gravide teenager Maria, beslutter han sig for at hjælpe hende med at undslippe de grusomme mexicanske karteller. 

Vic Mackey fra The Shield aka Michael Chiklis spiller Ben Clemens og erfarne Michelle MacLaren er executive producer og har instrueret seriens to første episoder. Hun har tidligere vundet to Emmy’s som producer på Breaking Bad og instrueret afsnit af Game of Thrones.

Første sæson af 'Coyote' kan streames fra 21. februar på Viaplay.

2Døgn.jpg

 

2 døgn

En ny dansk actionserie er klar til at sætte skub i tingene i februar.

’2 døgn’ følger de to fætre Otto og Christian, der roder sig ud i noget lort, som involverer en død kvinde og en taske fuld af stoffer.

De bliver nødt til at finde en udvej, da de ender i kløerne på en farlig kriminel bagmand, som ikke kun truer deres liv, men også deres nærmeste.

’2 døgn’ er skabt af instruktør Nicolai Acthon og er inspireret af hans egen opvækst på Vestegnen, og er skrevet sammen med Oscar Giese, der også spiller en af de to hovedroller. Serien følger i traditionerne fra bl.a. Pusher og Nordvest.

Rollelisten gemmer også på navne som Dejan Curkic, Maria Rich og Clara Rosager, mens soundtracket er fyldt med nye stærke navne som Tessa og Artigeardit, lavet specielt til serien.

’2 døgn’ får premiere den 22. februar på Xee.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.