Gå til hovedindhold

Se traileren: Ny dansk action-serie fra Københavns vestegn er fuld af blod, vold og stoffer

Først 'Shorta'. Nu '2 døgn'.

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Sidste år blev den kriminelle del af Vestegnen skildret i biograffilmen Shorta. Nu er serien 2 døgn klar til også at kigge nærmere på det hårde miljø, og traileren er netop udkommet.

 


Serien handler om den unge mand Otto, der er vokset op på den københavnske vestegn. For at overleve i et hårdt miljø, hvor man sjældent snakker om sine følelser, har Otto lært at lade fysikken tale.

Otto flytter sammen med sin storby-fætter Christian, der i modsætning til Otto snakker sig igennem livet og er vant til, at tingene altid går hans vej.

Da de fætre sættes under det ultimative pres, bliver deres roller sat på prøve, og fætrene bliver tvunget til at tage stilling til, hvilket slags menneske de gerne vil være.

Serien er inspireret af instruktør Nicolai Achtons egen opvækst på Københavns vestegn. Også seriens mange karakterer er inspireret af personer fra hans eget liv.

- Jeg har altid gerne ville lave en fortælling, som tager udgangspunkt i Vestegnen. Jeg er selv vokset op i Tåstrup, hvor serien er optaget, og alle karaktererne tager udgangspunkt i personer eller typer fra min opvækst. Dog tilført et kriminelt lag, siger Nicolai Achton i en pressemeddelelse.

- Vi har været enormt heldige, at mange af de unge i området har været interesserede i vores projekt. Det har været en stor hjælp at kunne sparre med dem undervejs, og på den måde har vi haft muligheden for at skildre miljøet indefra og ud, afslutter instruktøren.

Serien genforener skuespilleren Oscar Giese med Dejan Cucic, efter de to spillede far og søn filmen Fantasten fra 2017. Denne gang ser de to dog ud til at have et noget anstrengt forhold til hinanden. Derudover spiller Kasper Stensbirk, Maria Rich og Clara Rosager med i serien, hvor bl.a. rapperen Tessa leverer musik.

2 døgn består af 6 afsnit og kan ses på Xee fra den 22. februar.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.