Gå til hovedindhold

Efter vild modtagelse: ’The Last of Us’ bliver nu bombarderet med dårlige anmeldelser

3. afsnit deler vandene

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Begyndelsen på den længe ventede apokalyptiske serie baseret på det populære The Last of Us har fået en forrygende start med stor ros fra både anmeldere og fans.

Det 3. afsnit, som udkom i mandags i Danmark, er dog blevet offer for en såkaldt "review-bombing"-kampagne på det store online film-site IMDb.

Afsnittet fungerede som en afstikker til seriens overordnede historie, idet den fulgte karakterne Frank og Bill i stedet for Joel og Ellie. Afsnittet viste, hvordan de to mænd overlevede de tidlige dage af den verdensomspændende infektion og forelskede sig midt i alle ødelæggelserne.

LÆS OGSÅ: HBO lukker tre populære serier, men forlænger 'The Last of Us' med sæson 2 

Afsnittet har i det store hele fanget både publikums og kritikeres kærlighed, da den udforskede en hjerteskærende romance i en verden af zombier og kaos. Adskillige anmeldere og seere på sociale medier har hyldet afsnittet, som et af de bedste TV-episoder nogensinde.

Desværre har afsnittet også fået negativ opmærksomhed fra over 30.000 IMDB-brugere, der har sablet afsnittet ned på platformen ved at give den en score på 1 ud af 10. Afsnittet har i skrivende stund en samlet score på 7.9 ud af 10, hvilket ikke lyder dårligt, men det er væsentligt mindre end de to første afsnit, som lægger på henholdsvis 9.2 og 9.3.

Som man kan se på nedenstående screenshot, så baserer gennemsnitsscoren sig primært på en stor mængde anmeldelser i hver sin ende af spektret.

IMDB-score Last of Us

Mens nogle af de anmeldende brugere mener, at afsnittet sætter en stopper for tempoet eller afviger for meget fra kildematerialet, handler de fleste af kommentarerne om episodens "LGBT+-agenda", og at den "fedter for et bestemt publikum".

'The Last of Us' er dog ikke den første serie til at være offer for "review-bombing". Prime Video-serien Ringenes Herre: Magtringene led under en lignende kampagne på baggrund af dens diverse rollebesætning og kvindelige hovedrolle. Det samme skete for Marvel-serierne Ms. Marvel og She-Hulk: Attorney at Law, der har bemærkelsesværdigt lave ratings på IMDB.

3. afsnit af 'The Last of Us' er dog stadig meget populært på trods af anmeldelsesbombningen, hvilket er et godt tegn for serien som helhed.

'The Last of Us' kan ses på HBO MAX nu.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.