Gå til hovedindhold

En glubsk løve er løs i biografen: 5 gode film med dræberdyr

Løøøøb!

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Er der noget mere skræmmende, end når naturen vender sig mod os? Når bl.a. menneskets bedste ven bliver til dets værste fjende? Eller når uskyldige fugle går dræber-amok?

I den biografaktuelle 'Beast' er en sulten løve efter Idris Elba og hans to døtre. 
Løven har overlevet blodtørstigt krybskytteri, og ser nu alle mennesker som sin fjende.

Familien, der er på oplevelsesrejse i et vildtreservat i Sydafrika, bliver udsat for løvens vrede, idet den begynder at forfølge familien, der må kæmpe en frygtindgydende kamp om overlevelse.


Vi har i forbindelse med filmen kigget på de mange sindssyge dyr i filmhistorien og fundet fem titler frem, der er ekstra spænende - fra klassiske fugle til sultne alligatorer.

Køb dine billeter til 'Beast' her:

The Birds (1963)

 

The Birds (1963)

Kigger man på dræberdyr på film, kommer man absolut ikke udenom Alfreds Hitchcocks klassiker 'The Birds', der lever i krydsfeltet mellem thriller og gyser. Man følger her Melanie Daniels, som tager på weekendtur til et californisk fiskerleje for at forføre en lokal beboer, hun har set sig lun på.

Tingene udvikler sig dog i en foruroligende retning, da apokalyptiske fugleflokke går til angreb på det lille samfund. Fortællingens kerne er taget fra en Daphne Du Maurier-novelle, som Hitchcock for år tilbage havde erhvervet sig rettighederne til, og som han blev mindet om via avisomtaler af en række episoder, hvor fugle havde opført sig aggressivt over for mennesker.


Se hvor du kan streame 'The Birds' her.

Cujo (1983)


Cujo (1983)

I dette klassiske 80'er-dyregys bider ondskaben til, da en blodtørstig hund terroriserer en hjælpeløs familie. Filmen er baseret på bestselleren af gysets mester Stephen King og tilfører ordet rædsel en helt ny og gøende dimension.

For mens Donna og Vic kæmper for at holde sammen på deres skrantende ægteskab, bliver sønnen Tad gode venner med en stor sanktbernhardshund, der ejes af familiens mekaniker. Hvad de dog ikke ved er, at et flagermusebid har forvandlet Cujo fra en rar og venlig hund til en frådende dræber!

Se hvor du kan streame 'Cujo' her.

The Shallows (2016)


The Shallows (2016)

Hvis der er ét dyr, som filmfolk elsker at gøre skræmmende, så er det hajen! Dræberhajen bliver i den grad populær med Steven Spielbergs Jaws i 1975. Siden da er det blevet til et umenneskeligt stort antal film om glubske hajer. En af de bedre af slagsen i nyere tid er den intense 'The Shallows' med Blake Lively.

Filmen handler om den unge Nancy, der netop har mistet sin mor. For at bearbejde sorgen tager hun alene ud for at dyrke sin interesse for surfing i en afsidesliggende bugt, der var morens yndlingssted. Det viser sig dog, at en gigantisk hvidhaj holder til i bugten. Nancy redder sig med nød og næppe op på en klippe 180 meter fra kysten og står nu over for sit livs kamp mod rovfisken.

Se hvor du kan streame 'The Shallows' her.

Anaconda (1997)

 

Anaconda (1997)

Det er bestemt ikke altid gysende alvor, når dræberdyrene ruller sig ud. Bl.a. finder man i 90’er-filmen 'Anaconda' også sin del humor. Man følger her et filmhold fra National Geographic, der bliver taget til fange af an vanvittig jæger, som tvinger dem til at følge ham på en rejse for at fange verdens største og mest dødelige slange.

Filmens spraglede rolleliste består af bl.a. så forskellige skuespillere som Jennifer Lopez, Ice Cube, Jon Voight, Eric Stoltz, Owen Wilson og Danny Trejo. Lad anaconda-jagten begynde!


Se hvor du kan streame 'Anaconda' her.

Crawl (2019)

 

Crawl (2019)

Det er muligt, at hajen har fået mest opmærksomhed på det store lærred, men både krokodiller og alligatorer har bestemt også en fast plads ved bordet med farlige filmdyr. Det er netop tilfældet med 'Crawl', hvor man møder den unge Haley, der forsøger at redde sin far, mens de samtidig må kæmpe for deres liv blandt dødsensfarlige alligatorer.

Haley er nemlig endt i hjembyen i Florida, hvor hendes far er forsvundet i en voldsom orkan. Hun finder imidlertid sin far, der viser sig at være alvorligt såret og fanget i krybekælderen under familiens hus, der snart får besøg af skrupsultne alligatorer.


Se hvor du kan streame 'Crawl' her.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.