Gå til hovedindhold

Fra frækt bistik til trekantsdrama: Sådan har Netflix ændret 'Bridgerton'

Læs mere om sæson 2 og bogen den er baseret på 

josephine@kino.dk
Skrevet af josephine@kino.dk


Bemærk artiklen indeholder spoilers!

Den nyeste sæson af Bridgerton ramte Netflix i fredags, og serien er stadig lige så populær, som første gang den rullede over skærmen i december 2020. Ligesom første sæson var baseret på første bog i Julia Quinns romantiske bogserie, fortsætter 2. sæson med bog to i rækken, 'The Viscount Who Loved Me'.

Denne sæson omhandler første barn i Bridgerton-flokken, den stoiske Anthony, som i denne sæson skal finde sig en kone, så han kan opfylde sine pligter som greve.

'Bridgerton' sæson 2 holder sig dog ikke kun til begivenhederne fra bog to, men låner også lidt fra flere af de andre bøger i serien og tilføjer dertil lidt ekstra drama hist og her. Hovedkaraktererne Anthony og Kates historier er ligeledes skrevet lidt om, mens væsentlige scener i fortællingen er ændret for at historietrådene udvikler sig anderledes end i bogen.

Læs også: Fanfavorit vender ikke tilbage i ny sæson af 'Bridgerton'

Vi har samlet de væsentligste forskelle fra bogen og serien. Se dem herunder.

Bridgerton02.jpg
Netflix ©

Anthony Bridgerton

Sæsonens hovedkarakter Anthony, har en noget anderledes udvikling i Netflix-serien end i bøgerne. I sæson 1 af Bridgerton bliver han forelsket i operasangeren Siena Rosso, som dog i sidste ende afviser ham.

Med et knust hjerte afviser Anthony derfor at finde kærligheden i sæson 2. Han vil i stedet gifte sig med en kvinde, der vil være passende som grevinde og en god mor til hans børn.

Dette stemmer nogenlunde overens med første bog, hvor Anthony har sex med en række kvinder men nægter at blive forelsket. Hans forhold til operasangeren er dog bare en affære uden kærlighed.

Baggrunden for Anthonys hårde facade afsløres i sæson 2, hvor vi igennem flashbacks får at se, at den unge greve var vidne til sin fars pludselig død.

Synet af farens død og sin mors ubærlige sorg blev for meget for ham, og han besluttede derfor at pakke sine følelser væk. Anthony fortæller endda sin mor, at han ikke ønsker at være skyld i et andets menneskes knuste hjerte.

I serien ser Anthony sin far blive stukket af en bi, hvorefter han dør som følge deraf. I bogen er det dog noget, han først får at vide, efter det er sket. Han er dermed ikke vidne til den traumatiske begivenhed.

Der er dog et større fokus på Anthonys besættelse af sin egen dødelighed i bogen, hvor han er irrationelt overbevist om, at han kommer til at dø ung ligesom sin far. Det er en umulighed for ham at blive ældre end 38 år gammel, som var den alder, hans far havde, da han døde.  

Bridgerton03.jpg
Netflix ©

Kate & Edwina Sharma-Sheffield

I Netflix-serien er der lagt vægt på diversitet, som der forklares i sæson 1, hvor Dronning Charlotte er blevet integreret i overklassen.

Sæson 2 byder på endnu mere diversitet med den indiske familie Sharma-Sheffield, som i bogen bare hedder Sheffield. Familien består af Kate og hendes yngre halvsøster Edwina, som i bogen beskrives som havende blondt hår og blå øjne, hvilket ikke er tilfældet i serien. De ankommer sammen med deres mor Mary, som giftede sig med Kates far, da hun var en lille pige.

Sharma-Sheffield familien er i Netflix-serien gæster hos Lady Danbury, hvilket både er med til at skabe et tæt bånd til Bridgerton-familien samt et fjendskab mellem dronningen og moderen Mary, da Mary flygtede fra landet for at gifte sig med en mand af lavere rang.

I modsætning til bogen 'The Viscount Who Loved Me' bliver Kate ikke set som en pebermø i den spæde alder af 21 i serien. I stedet er hun 26 år og fast besluttet på aldrig at blive gift og i stedet være guvernante.

I bogen er Kate ikke imod ægteskab men derimod i tvivl om, hvorvidt det er muligt for hende at møde en mand i London. Fælles for både bogen og serien er Kates interesse i at finde en mand til Edwina frem for sig selv.

Netflix tilføjer dog en ekstra detalje til familiens fortælling. Kate har nemlig lavet en hemmelig aftale med Edwinas bedsteforældre, hvor de går med til at betale Edwinas medgift (et tilskud fra en bruds forældre til hendes kommende ægtemand), så længe hun gifter sig med en engelsk adelsmand. Pigernes mor har nemlig ikke råd til at betale en medgift, hvis en af dem bliver forlovet. Kate har dog ikke fortalt Edwina om aftalen, da hun ønsker, at hun gifter sig af kærlighed frem for rang.  

Anthony bliver modvilligt tiltrukket af Kate, som dog ikke bryder sig om ham, og han nøjes derfor med Edwina som sin fremtidige kone. Edwina er en mere aktiv karakter i serien end i bogen, hvor hun faktisk opfordrer Kate til at finde sammen med Anthony fremfor den kærlighedstrekant, som Netflix får skabt.

Anthony og Edwina når hele vejen til alteret før deres romance afbrydes, hvilket er meget længere end de når i bogen. Edwinas reaktion er derfor en helt anden og meget kraftigere end i bogen, da hun i serien er ivrig efter at blive gift med Anthony. Edwina bliver derfor rasende, da hun finder ud af, at Kate og Anthony har følelser for hinanden.

En vigtig detalje, som serien slet ikke berører, er Kates invaliderende frygt for tordenstorme, da det minder hende om barndomstraumer og tabet af sin mor.

Bridgerton04.jpg
Netflix ©

Bierne

Sæson 1 slutter med en summende bi i vindueskarmen, som lægger op til to af de væsentligste scener i sæson 2. Ikke nok med at det er årsagen til Bridgerton-overhovedets død og dermed Anthonys traume, så er det også anledning til en mindeværdig scene i sæson 2, som dog er noget anderledes end i bogen.

Da Kate bliver stukket af en bi på brystet, bliver Anthony skræmt af situationen og lægger hånden på hendes bryst. Scenen er langt mindre skelsættende end i bogen, og i serien er konsekvensen, at Kate og Anthony ikke længere kan ignorere deres tiltrækning til hinanden. I bogen reagerer Anthony prompte på sit barndomstraume og insisterer på, at han er nødt til at suge giften ud af Kates bryst med munden i forsøget på at redde hende.

Anthonys hjælpende handling bliver til en seksuel akt, og de to bliver opdaget af deres mødre. Anthony og Kate bliver derfor nødt til at gifte sig, for at bevare Kates ære. Det har derfor et helt andet udfald for handlingen og sker langt tidligere end i serien.

Selvom de har skruet gevaldigt ned for dramaet i lige denne scene, så tøver Netflix ikke med at tilføje lidt ekstra i andre scener, såsom rideulykken. I serien bliver det en større begivenhed, da Kate bliver slået bevidstløs, hvilket får Anthony til at indse, hvor vigtig Kate er for ham.

I bogen sker uheldet derimod, da hun er ude med Anthony og Edwina. På det tidspunkt er Kate og Anthony blevet gift, og uheldet er ikke større, end at Kate slår sit ben.

Bridgerton05.jpeg
Netflix ©

De resterende Bridgertons

Da hver sæson hovedsageligt fokuserer på én specifik person fra Bridgerton-familien, har Netflix indarbejdet nogle historietråde, der holder de resterende karakterer beskæftiget igennem sæson 2, hvilket gør dem til mere aktive karaterer end i bogen.

Benedict går på kunstskole, hvor han tegner nøgne damer og ryger sig skæv sammen med sin bror. Colin føler ikke, han har et formål med livet, og tjekker op på Marina Thompson fra sæson 1, hvis ægteskab med hendes elskers bror ikke går så godt.

Eloise har rodet sig ud i politisk radikalisme. Hun deltager i politiske forsamlinger og flirter med en assistent fra et bogtrykkeri, som kommer fra den sociale underklasse. Flirten leder til rygtet om Eloises mulige identitet som Lady Whistledown.

Bridgerton06.jpg
Netflix ©

Familien Featherington

I slutningen af sæson 1 døde Featherington-familiens overhoved, og familien er nu efterladt med en større gæld, mens de afventer familiens mandlige arving. Dette er dog ikke en del af den originale historie men blev tilføjet til serien, ligesom den nye arvings intriger med moren, Mrs. Featherington.

Til allersidst i sæson 1 blev det afsløret, at Penelope er Lady Whistledown, hvilket først afsløres i den fjerde bog.

Da dronningen mistænker Eloise for at være Lady Whistledown i denne sæson, skriver Penelope en klumme der skader Eloises ry for at bevise, at det ikke kan være hende, der står bag sladderspalten. Dette leder til en rift i venskabet mellem Penelope og Eloise, da hun finder ud af, at Penelope er den virkelige Lady Whistledown.

'Bridgerton' sæson 2 kan nu streames på Netflix.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.