Gå til hovedindhold

Gary Oldman går på pension, efter én sidste rolle er afsluttet

Stjernen har stadig et par år foran sig

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Gary Oldman har sin del af ikoniske roller. Fra sin Oscar-vindende præstation i The Darkest Hour til Dracula og roller i store filmserier som Harry Potter (Sirius Black) og The Dark Knight-filmene (Gordon).

CV’et tæller over 100 roller på tværs af film og tv, og nu lufter den 64-årige skuespiller så ideen om, at en snarlig pension venter:

- Jeg har haft en misundelsesværdig karriere, men karrierer aftager, og jeg har andre ting som interesserer mig uden for skuespillet. Når du er ung, tænker du, at du nok skal nå dem alle – læse dén bog – og årene går, udtaler Oldman til The Sunday Times.

Stjernen har dog én rolle, som han gerne vil have af vejen først. Det drejer sig om den ulykke og fordrukne chef Jackson Lamb i den aktuelle spion-serie Slow Horses:

- Jeg bliver 65 næste år; 70 er lige om hjørnet. Jeg vil ikke være aktiv som skuespiller, når jeg er 80 år. Jeg vil blive glad, beæret og privilegeret ved at afslutte det som Jackson Lamb - og derefter stoppe.

'Slow Horses' er baseret på forfatter Mick Herrons spionromaner, og serien har snart premiere på sin anden sæson. Den er dog allerede blevet forlænget med både en sæson 3 og 4. Det er dog endnu uvist om Oldman vil indgå i dem. Mon ikke?

Dermed kan vi nok forvente, at stjernen er aktuel i et par år endnu. Således medvirker han også i Christopher Nolans næste film, Oppenheimer, i rollen som den amerikanske præsident Harry S. Truman.

'Slow Horses' kan ses på Apple+ - sæson 2 får premiere til december.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.