Gå til hovedindhold

Glem alt om Marvel: Dette er Jeremy Renners bedste rolle

Den hospitalsliggende stjerne har fyldt år

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Stjernen Jeremy Renner måtte tilbringe sin 52-års fødselsdag den 7. januar fra hospitalssengen efter en voldsom sneplovsulykke tidligere på ugen. Mens vi ønsker Renner rigtig god bedring, vil vi gerne fremhæve en af skuespillerens mere oversete præstationer fra et CV, der tæller en lang række fantastiske præstationer ud over hans kendte rolle som Hawkeye i Marvels superhelteunivers.

Renner er blevet Oscar-nomineret to gang for hans præstationer i henholdsvis The Hurt Locker i 2010 og The Town i 2011, men den rolle og den film, som måske har gjort allerstørst indtryk på os er krimidramaet Wind River fra 2017, hvor Renner udforsker sorgens altopslugende natur.

Filmens var hans første samarbejde med Taylor Sheridan, som han også har samarbejdet med i serien Mayor of Kingstown, som vender tilbage med sin anden sæson den 30. januar på SkyShowtime.

Filmen åbner med mordet på den indfødte teenagepige Natalie, som sender krusninger gennem et lille samfund i Wind River i Wyoming. FBI-agenten Jane Banner (spillet af Marvel-kollegaen Elizabeth Olsen) bliver sendt ud for at efterforske forbrydelsen.

LÆS OGSÅ: Se den søde video: Forslået Marvel-stjerne holder humøret højt i sygesengen

Hun er dog i stor stil en outsider og har problemer med at tale med lokalmiljøet og i særdeleshed Natalies far. Her kommer Renners karakater Cory Lambert til en undsætning. 

Han spiller en lokal jæger, der kender området som sin egen baglomme. Corys grunde til at hjælpe med at opklare mordet er endnu mere personlige; han mistede nemlig sin egen datter flere år tidligere.

'Wind River' er med til at kaste lys over spørgsmålet om indfødte kvinder, der bliver dræbt på territorier som dette, hvilket er stærkt underrapporteret i det amerikanske retssystem.

De øjeblikke, hvor Cory afslører sin fortid for Jane, indeholder nok det bedste skuespil, som Renner nogensinde har præsteret. Han berører mange forskellige niveauer af følelser gennem hele filmen, og hans kemi med Olsen er fremragende.

Dermed en stor anbefaling fra os, der samtidig ønsker Renner stort tillykke med fødselsdagen og rigtig god bedring.

Se hvor du kan streame 'Wind River' lige her.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.