Gå til hovedindhold

Stjernedrømmen bliver til virkelighed: De 6 bedste film om musikbranchen

Varm op til den biografaktuelle 'The High Note'

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Biograferne er endelig åbne, så vi igen kan både se og høre film på det store lærred. Én af de film, som nu kan opleves i mørket er The High Note, hvor musikken og musikbranchen står i front.

Køb dine billetter til 'The High Note' her:

Filmen foregår i Los Angeles' musikindustri og fortæller historien om superstjernen Grace Davis, der efter en lang og succesfuld karriere er ved at gå i stå samt hendes personlige assistent Maggie, som brænder for at blive Davis' producer.

Men springet fra personlig assistent til producer er større end først forventet, og Maggie må på udkig efter sit eget ukendte talent.

Musikfilmen er en del af Biografklub Danmark og har datteren af Diana Ross, Tracee Ellis Ross, samt Fifty Shades-skuespilleren Dakota Johnson i hovedrollerne.

Er du vild med musikfilm, der foregår i musikbranchen? Så kommer vi her med 6 andre anbefalinger, som du kan varme op med eller se efter dit musikalske besøg med 'The High Note'.

Bohemian Rhapsody

 

'Bohemian Rhapsody'

Da den unge immigrant Freddie i 1970'erne møder et lille band, der mangler en forsanger, begynder historien om en af de største rockgrupper nogensinde: Queen!

Freddies vilde fremtoning og ikke mindst hans imponerende vokal baner hurtigt vejen for et regulært gennembrud - snart er Queen på alles læber og på alle hitlister.

Musikfilmen følger bandet gennem indspilninger, kampe med pladeselskabet og sidst, men ikke mindst deres legendariske Live Aid-optræden i 1985.

Rami Malek vandt en Oscar for sin præstation som frontmanden Freddie Mercury, mens de originale bandmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, har fungeret som producere på filmen.

'Bohemian Rhapsody' kan bl.a. ses på Amazon Prime, Blockbuster.dk og Viaplay.

Almost-Famous.jpg

 

'Almost Famous'

Alle fans af rockmusik bør se eller gense denne musikfilmsklassiker fra 2000 om den 15-årige William, der får muligheden for at skrive en historie om et up-and-coming band for Rolling Stone Magazine. Han tager derfor nu med bandet på turné.

Men guitaristen Russell bryder sig ikke om Williams venskab med bandets faste groupie Penny Lane - og snart udvikler der sig en ubehagelig konflikt.

'Almost Famous' dykker ned i rock and roll-livsstilen med alt, hvad den indebærer af stoffer, sex, fester og kampen for at opnå succes.

Filmens soundtrack vandt en Grammy, mens manuskriptet vandt en Oscar for bedste originale manuskript.

'Almost Famous' kan bl.a. ses på Viaplay, Blockbuster.dk og SF Anytime.

What's Love Got to Do with It

 

'What's Love Got to Do With it'

Tina Turners historie bliver fortalt i 'What's Love Got to Do With It', der handler om den legendariske sangerinde og hendes rejse mod stjernestatus.

Angela Bassett fik stor anerkendelse for sin præstation som Turner, der i filmen forsøger at slå igennem, mens hun prøver at finde modet til at gå fra sin voldelige mand, Ike Turner.

Musikfilmen er baseret på Tina Tuners selvbiografi 'I, Tina' og sætter både fokus på hendes kraftfulde koncertpræstationer og hårde privatliv.

'What's Love Got to Do With it' kan bl.a. ses på Disney+ og Blockbuster.dk.

Whiplash

 

'Whiplash'

Det 3 gange Oscar-vindende drama 'Whiplash' tager publikum med ind i musikskolernes verden, hvor den unge jazz-trommeslager Andrew bliver optaget på et af de bedste musikkonservatorier i USA.

Andrew vil gøre alt for at komme til tops inden for sin musikalske genre, så da han skal undervises af den frygtede og respekterede dirigent, Fletcher, øjner han muligheden for at blive trænet af en ægte maestro.

Vejen til succes koster dog i bogstaveligste forstand blod, sved og tårer. Fletchers metoder er brutale, kontante og ofte uretfærdige. Der opstår derfor snart et helt særligt forhold mellem det musikalske talent og hans lærermester.

'Whiplash' var lidt af en sensation, da den fik premiere på Sundance Film Festival, hvor den både modtog publikumsprisen samt juryens hovedpris. Siden da har dramaet gået sin sejrsgang verden over.

'Whiplash' kan bl.a. ses på Blockbuster.dk, Viaplay og SF Anytime.

A Star Is Born

 

'A Star is Born'

Bradley Cooper sprang ud som både sanger, instruktør og manuskriptforfatter i 2018-udgaven af 'A Star is Born', der blev en kæmpe biografsucces både i Danmark og i resten af verden.

Filmen handler om den alkoholiserede rockstjerne Jack, der møder tjeneren/natklubsangerinden Ally på vej hjem fra en koncert.

I takt med, at kærligheden blomstrer mellem de to får Ally den selvtillid, hun altid har manglet for at blive en stjerne. Men mens Allys karriere blomstrer, begynder alder og alkohol for alvor at få konsekvenser for Jack.

'A Star Is Born' er den tredje genindspilning af klassikeren fra 1937, der havde Janet Gaynor i rollen som den aspirerende skuespillerinde. Filmen vandt både en Grammy, Oscar og Golden Globe for sangen 'Shallow'.

'A Star is Born' kan bl.a. ses på Viaplay, Blockbuster.dk og SF Anytime.

walk the line.jpg

 

'Walk the Line'

Johnny Cash var en passioneret musiker, der gjorde oprør mod konventionerne, revolutionerede musikken og altid gik sine egne veje uanset konsekvenserne.

Joaquin Phoenix spiller den legendariske country-sanger i 'Walk the Line', der fortæller historien om hans rejse fra en bomuldsfarm i Arkansas til stjernestatus og pladeindspilninger i Sun Records i Memphis, hvor bl.a. også Elvis Presley, Jerry Lee Lewis og Carl Perkins har haft deres gang.

Men Cash var samtidig af en selvdestruktiv og rodløs natur - præget af sin traumatiske opvækst og kærligheden til den kvinde, han var skæbnesbestemt til at være sammen med.

Musikfilmen var nomineret til fem Oscars, hvor af Reese Witherspoon løb med prisen for bedste kvindlige hovedrolle.

'Walk the Line' kan bl.a. ses på Blockbuster.dk, Viaplay og SF Anytime.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.