Gå til hovedindhold

Streamingtip: Stephen Kings film udforskes i ny dokumentar

Den legendariske gyserforfatter hyldes

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Hvis du skal nævne én gyserforfatter - ja måske bare én forfatter - så er chancen for, at Stephen King er det første navn, der dukker op i hukommelsen, ret stor. Det er der en grund til.

Få forfattere har en tilstedeværelse i det litterære såvel som på skærmen som Stephen King. Faktisk er hans værker de mest filmatiserede blandt alle nulevende forfattere.

Over 50 instruktører, der bl.a. tæller Stanley Kubrick og Mike Flanagan, har siden Brian De Palmas film Carrie fra 1976 tacklet gysermesterens arbejde i over 80 film og tv-serier.

Horror-ikonet har været alle vegne og skabt alt fra voldsom uhygge i relaterbare omgivelser som i It eller The Mist til at udforske dybt menneskelige historier uden de store forskrækkelser som i Stand By Me eller The Shawshank Redemption.

Dokumentaren 'King on Screen', som kan ses på C More fra d. 5. oktober, dykker ned i den nu 76-årige forfatters arbejde inden for film og tv gennem interviews med instruktører som Frank Darabont (The Shawshank Redemption), Taylor Hackford (Dolores Claiborne) og Mike Flanagan (Doctor Sleep). Den vil med andre ord udforske hver eneste tomme af forfatterens store indflydelse på film.

LÆS OGSÅ: Streamingtip: Stjernespækket familiegyser er nu på Disney+

Dokumentarfilmen har allerede mødt stærke anmeldelser fra sin premiere ved Fantastic Fest sidste år, og bare i den korte tid siden er mængden af King-filmatiseringer bare vokset.

Senest sluttede Rob Savage sig til klubben af filmskabere, der gav deres bud på King med The Boogeyman, en efterfølger til forfatterens novelle af samme navn. Fremtiden ser også lys ud for King på skærmen, da James Wan er i gang med at filmatisere 'The Monkey' med Theo James i hovedrollen, mens Mike Flanagan ser ud til at tackle 'The Life of Chuck', en version af Kings novelle fra hans If It Bleeds-antologi med Tom Hiddleston og Mark Hamill i hovedrollerne.

Flanagan er samtidig i gang med sin egen version af 'The Dark Tower', som hidtil har virket umulig at filmatisere. Og det er kun toppen af isbjerget, da filmskabere sandsynligvis vil fortsætte med at udvinde historier fra rædselsmesterens katalog, indtil solen brænder ud.

'King on Screen' kan ses på C More.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.