Gå til hovedindhold

Streamingtip: Stjernespækket familiegyser er nu på Disney+

Baseret på populær Disney-forlystelse

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Den længe ventede overnaturlige gyserkomedie, Haunted Mansion, ramte det store lærred denne sommer. Nu kan man opleve den stjernespækkede film i hjemmebiografen, da den fra d. 4. oktober kan ses på Disney+.

Baseret på den populære forlystelse fra Disneyland af samme navn, følger filmen en alenemor, der hyrer en rejseleder, en synsk, en præst og en lokalhistoriker til at hjælpe med at uddrive spøgelser og onde ånder fra det hjem, som hun netop har købt.

Herefter følger en hårrejsende, men alligevel morsom kamp med de ånder, der plager deres hjem. Som en af årets mest ventede udgivelser er Haunted Mansion et must-watch for fans af forlystelsen og uhyggelige komedier generelt.

LÆS OGSÅ: 6 film du skal se i oktober

Rosario Dawson, kendt for Rent, Sin City og senest som titelkarakteren i den aktuelle Star Wars-serie Ahsoka, spiller hovedkarakteren Gabbie, som flytter ind i spøgelseshuset.

Dear White People-instruktøren Justin Simien har derudover samlet et stjernespækket cast af biroller, der bl.a. tæller LaKeith Stanfield som den paranormale efterforsker Ben Matthias, Owen Wilson som præsten Kent, Tiffany Haddish som den synske Harriet og Hollywood-ikonet Danny DeVito som professor i historie ved universitetet Bruce. Derudover påtager to Oscar-vindende skuespillere sig nogle af de ikoniske roller fra forlystelsen, nemlig Jamie Lee Curtis, der spiller Madame Leota, og Jared Leto, der spiller Hatbox Ghost.

LÆS OGSÅ: 6 serier du skal se i oktober

The Haunted Mansion-forlystelsen, som filmen er baseret på, kan findes i Disneyland i Californien, Magic Kingdom i Florida og Tokyo Disneyland. Selvom oplevelserne varierer afhængigt af lokation, er præmissen den samme: gæster skal finde vej gennem det uhyggelige palæ, som er hjemsøgt af en gruppe udøde væsener.

Derudover er Haunted Mansion-filmatiseringen fra 2023 ikke den første af sin slags, da Disney også udgav en anden filmatisering af det uhyggelige hus tilbage i 2003 med Eddie Murphy i hovedrollen. Haunted Mansion fra 2003 kan også findes på Disney+.

Den nye 'Haunted Mansion' er ligeledes nu tilgængelig på Disney+.

 

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.