Gå til hovedindhold

Tom Holland skal spille manden med 24 personligheder i ny serie

Seriens første sæson skal fortælle den virkelige historie om Billy Milligan

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


Tom Holland skal medvirke i den første sæson af den kommende antologi-serie ’The Crowded Room’, der skal udkomme på Apple TV+.

Akiva Goldsman (Da Vinci Mysteriet, The Dark Tower) skal skrive og producere serien, der skal udforske virkelige fortællinger om mennesker, som lever med psykiske sygdomme - hver sæson med et nyt handlingsforløb.

Det er ikke første gang, Goldsman beskæftiger sig med dette emne. Han står nemlig bag manuskriptet til den Oscar-vindende A Beautiful Mind, der blev rost for sin skildring af skizofreni.

Seriens første sæson vil tage udgangspunkt i Daniel Keyes biografiske roman ’The Minds of Billy Milligan’, der behandler den opsigtsvækkende sag om Billy Milligan.

Milligan blev i 1970’erne diagnosticeret med 24 personligheder og som den første person i amerikansk historie blev frikendt for en større forbrydelse grundet en personlighedsspaltning.

Historien har tidligere været inspirationskilde til M. Night Shyamalans gyser-thriller Split, hvor man kunne se James McAvoy (Soning, X-Men) som den sindsforstyrrede Kevin, der led af en personlighedsspaltning. Her portrætterede McAvoy en række af karakterens afvigende identiteter, hvoraf to af dem førte ham til at kidnappe tre teenage-piger.

Nu er det så den 24-årige Spider-Man-skuespiller, der står altså overfor noget af en opgave, når han i 'The Crowded Room' skal fortælle den virkelige historie om Billy Milligan og hans mange personligheder - som bl.a. inkluderer en sofistikeret englænder samt en 3-årig pige.

På Apple TV+ kan man lige nu se Holland som den PTSD-ramte veteran i filmen Cherry, som er instrueret af Avengers: Endgame-instruktørerne Joe og Anthony Russo.

’The Crowded Room’ har endnu ingen premieredato, men optagelserne til seriens første sæson forventes at begynde i år.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.