Gå til hovedindhold

TV2 piller Pyrus af skærmen: Indeholder stødende elementer

En uge før 1. december

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Det var egentlig planen, at TV2 skulle genudsende 'Alletiders julemand' med den elskede nisse Pyrus i front. Men her få dage før den 1. december vælger kanalen at droppe det.

Det sker som følge af en intern vurdering af TV2, der altså mener, at indeholdet kan virke stødende i 2022. Det skriver juleweb.dk:

-  'Alletiders Julemand' har vi netop genset med et fornyet blik, udtaler konstitueret fiktionschef hos TV2 Mette Nelund.

- I vores gennemsyn mener vi, at 'Alletiders Julemand' indeholder elementer, som har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås for især børn, som ikke kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst. Beslutningen er truffet på baggrund af en længerevarende periode med grundige overvejelser og drøftelser, uddyber Mette Nelund.

I 2014, da julekalenderen sidst blev genudsendt, modtog TV2 flere klager omkring racisme. Det kom bl.a. til udtryk, da man ser børn, der er malet sorte i ansigterne, da de er udklædte som flødeboller. Mens afsnittet fra den 8. december om ”Den Store Bastian” indeholder ordet "neger".

Afsnittet den 5. december har den problematiske karakter "Svarte Pete", der er julemandens medhjælper i Holland. Det er generelt en omdiskuteret "historisk" figur i hjemlandet, fordi han er en karikatur på den sorte slave fra kolonitiden.

TV2 har i stedet valgt at genudsende 'Alletiders Eventyr'.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.