Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Æsketroldene

Papkassetrolde i kloakken Læs mere
2014
Animation
97 min

Filmen 'Æsketroldene' foregår i den ildelugtende by Cheese Bridge, hvor borgere hver aften låser sig inde i frygt for de papkasseklædte monstre kaldet æsketrolde. 

De bor i byens kloakker, men kommer om natten op på gadeplan for at samle affald. Hvad ingen ved, er, at de skræmmende bæster i virkeligheden er uden skyggen af ondskab. 

Æsketroldene er kærlige væsener, der har taget en forældreløs dreng til sig og opdraget ham som en af deres egne under jorden. Da byen får besøg af en hæmningsløs skadedyrsbekæmper, der ønsker at udrydde troldene én gang for alle, må den unge dreng vende tilbage til sine medmennesker og forsøge at redde sin upopulære familie. 

’Æsketroldene’ er baseret på børnebogen ’Here Be Monsters!’ af Alan Snow og instrueret af makkerparret Anthony Stacchi og Graham Annable. Sidstnævnte var del af det tekniske hold bag ’Coraline’ (2009) og ’ParaNorman’ (2012), og i sin instruktørdebut viderefører han den samme skæve blanding af familiefilmens lette tone med fremmedartede væsener. 

Familiefilmen er lavet med stop-motion-animation, der er en filmteknik, hvor en animator tager et billede af en figur, rykker figuren en smule, hvorefter der igen tages et billede. Dette gøres så mange gange, at figuren ser ud til at bevæge sig i den færdige film. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.2
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere animationsfilm

Flere familiefilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.