Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Kysset

Kærlighedsdrama af Bille August Læs mere
2023
Dansk
116 min
Kan streames på
SF Anytime Grand Hjemmebio Rakuten TV Viaplay Rent & Buy


Det romantiske drama 'Kysset' er en film af den danske Oscar-vinder Bille August.

Filmen udspiller sig i 1913, hvor en verdenskrig truer freden i Europa. Den noble og pligtopfyldende Anton Abildgaard (Esben Smed), der er ved at blive officer, inviteres til bal hos den lokale Baron Løvenskjold (Lars Mikkelsen).

Det bliver en skæbnesvanger aften for den unge mand. Han inviterer nemlig husets smukke datter Edith (Clara Rosager) op til dans, men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes Anton af skam.

Han får stor medlidenhed for Edith, mens hun forelsker sig i Anton. Han kan ikke være ærlig overfor hende, og langsomt synker han dybere og dybere ned i sine egne løgne og løfter.

’Kysset’ er baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzen’ fra 1939, som Bille August selv har skrevet det danske manuskript til.

På rollelisten genforenes instruktøren med Esben Smed, der spillede titelrollen i Bille Augusts Lykke-Per. Rosalinde Mynster og David Dencik medvirker også.

Bille August stod senest bag Pagten med Birthe Neumann som Karen Blixen.

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere danske film

Flere romantiske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.