Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Waltz with Bashir

Politisk animeret dokumentar Læs mere
2009
Animation
105 min
Kan streames på
Blockbuster

Den israelske instruktør Ari Folman har lavet en film, der på nytænkende vis fortæller en historie om krig og erindring. 'Waltz with Bashir' er potent og provokerende krigsæstetik i en banebrydende animationsdokumentarform.

Folman har en ven, der hver nat har en tilbagevendende drøm. 26 glubske hunde forfølger ham for at æde ham! Drømmen stammer fra massakren i Beirut, 1982, hvor hundredevis af palæstinensiske civile i flygtningelejrene Sabra og Shatila blev udslettet af hævntørstige, libanesiske falangister.

Vennens drøm sætter gang i en ransagning af Folmans egen fortrængte deltagelse i krigen. Gennem animerede interviews med gamle soldaterkammarater og rekonstruktioner af deres fortrængte oplevelser søger Folman at bearbejde såvel det personlige som kollektive traume.

Resultatet er en voldsom og kunstnerisk imponerende cocktail, der indskriver det kollektive traume op imod den officielle, politiske historieskrivning.

'Waltz with Bashir' var én af de stærkeste og mest omtalte film på dette års Cannes festival, og filmen har vundet en Golden Globe for Bedste udenlandske film.

Rating star
4.9
/6
Brugerne
Rating star
4.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere animationsfilm

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.