Gå til hovedindhold

10 skræmmende film og serier om amerikansk politik

Optakt til præsidentvalget 2020

stine@kino.dk
Skrevet af Stine Teglgaard


Glem alt om den troværdige grundstemning i serier som ’The West Wing’ eller inspirerende politiske forkæmpere i film som ’Selma’ og ’Milk’.

Vi har fokus på vrangsiden af amerikansk politik, når vi i denne artikel guider dig til 10 af de mest skræmmende politiske film og tv-serier, du kan streame lige nu - selvfølgelig som optakt til det amerikanske præsidentvalg 2020.

Må den bedste kandidat vinde!


The Comey Rule

Miniserie om Donald Trumps vej ind i det hvide hus. Vi følger James Comey, chefen for FBI, og hans etiske overvejelser ved at lede undersøgelserne omkring Hillary Clintons emails. Serien giver samtidig et intimt (og virkelig skræmmende) indblik i de første 100 dage af Trumps embede hentet fra notater skrevet af folkene omkring ham.
Kan streames på HBO Nordic

House of Cards

Den ikke længere stuerene Kevin Spacey spiller den ene halvdel af det magtfulde og magtbegærlige par, Frank og Claire Underwood, i Netflixs første store tv-serie. Robin Wright spiller hustruen, der sammen med sin mand formår at snylte og svindle sig ind i amerikansk politik på højeste niveau.
Kan streames på Netflix og Blockbuster

The Plot Against AmericaThe Plot Against America

David Simon – ham der gav os ’The Wire’ – står bag denne uhyggeligt aktuelle dramaserie over Philip Roths moderne klassiker. Handlingen foregår i starten af Anden Verdenskrig og stiller spørgsmålet: Hvad ville der være sket, hvis en antisemitisk kendis havde vundet præsidentvalget i 1940?
Kan streames på HBO Nordic

Kamæleonen

George Clooney instruerer og medvirker over for Ryan Gosling. Filmen handler om en ung, idealistisk pressemedarbejder, der må erkende at politik er møgbeskidt arbejde, da han får en stilling hos præsidentkandidaten Mike Morris under primærvalget.
Kan streames på iTunes, Blockbuster og HBO Nordic

Primary Colors

Primary Colors

En idealistisk, ung mand kommer ind som politisk strateg for et magtfuldt og meget ambitiøst par – hvoraf manden stiller op som præsidentkandidat. Oplevelsen bliver mildest talt desillusionerende. Filmen, der har John Travlota og Emma Thompson i hovedrollerne, bygger uofficielt på Clinton-parret.
Kan streames på SF Anytime, iTunes, Blockbuster 

Dr. Strangelove

Vanvittig satire sat i scene af Stanley Kubrick og med en formidabel Peter Sellers i flere af rollerne. Plottet centreres om et møde i det såkaldte war room, hvor USA’s præsident, alle hans rådgivere og videnskabsmanden Dr. Strangelove skal forsøge at udøve storpolitik.
Kan streames på Rakuten tv, iTunes, Blockbuster 

All the President's MenAll the President's Men

Lige så meget en journalistisk film som en politisk film. Men eftersom den handler om en af de mænd, der for nyligt har forsøgt at fælde Trump, nemlig Bob Woodward, er det kun passende at følge Dustin Hoffman og Robert Redford afsløre Watergate-skandalen – og dermed vælte Præsident Richard Nixon.
Kan streames på Rakuten tv, iTunes, Blockbuster 

The Manchurian Candidate

John Frankenheimers isnende 60'er-thriller med Frank Sinatra er en fortælling om kommunistforskrækkelse og McCarthyisme. En kontroversiel film, der pointerer, hvor tåbelig og farlig politisk ekstremisme er - uanset hvilken side vi bevæger os til.
Kan streames på Netflix

ViceVice

Biografisk og satirisk drama om den 46. vicepræsident Dick Cheney, der spilles af en nærmest ugenkendelig Christian Bale. Således fortælles den vilde historie om den berygtede politiker, der blev en væsentlig spiller i moderne politik... når det er værst.
Kan streames på Rakuten tv, iTunes, Blockbuster, Filmstriben

JFK

Den 22. november 1963 blev den amerikanske præsident John F. Kennedy myrdet på åben gade. Hvorfor skete det? Hvordan skete det? Og hvem stod egentlig bag? Retssalsdramaet af Oliver Stone og med Kevin Costner er amerikansk konspirationsteori, når det er bedst.
Kan streames på Amazon Prime, iTunes, Blockbuster 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.