Gå til hovedindhold

14 år efter: Ikonisk tv-detektiv vender tilbage!

En sidste sag!

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


TV-detektiven Monk vender tilbage! Tony Shalhoub gentager rollen til en ny tv-film, der har fået titlen Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie.

Serien om den kloge San Francisco-detektiv Adrian Monk, der kæmper med OCD og samtidig bistår det lokale politi med diverse sager, kørte fra 2002 til 2009.

Det blev til otte sæsoner og i alt 125 afsnit, og seriens sidste afsnit holdt i tre år rekorden som det mest sete dramafsnit på kabe-tv. Det er derfor måske heller ikke så underligt, at den amerikanske streamingtjeneste Peacock genopliver karakteren.

Den nye film vil følge Monk, der vender tilbage for at opklare en sidste sag. En meget personlig sag, der involverer hans elskede steddatter Molly - en journalist som er ved at forberede sit bryllup.

Karakteren Molly dukkede først op i seriens sidste afsnit, efter at Monk havde brugt sine otte sæsoner på at undersøge mysteriet omkring sin hustrus død.

LÆS OGSÅ: 50 år senere holder den stadig: Klassisk detektiv-serie kan endelig ses i Danmark

Monk-skaberen Andy Breckman skriver den nye film, som bliver instrueret af Randy Zisk, der i sin tid stod bag kameraet på 35 afsnit af serien.

Man har generelt formået at få samlet mange af seriens velkendte ansigter, der udover de to herre bag og Shalhoub i front, også tæller Ted Levine som Monks chef Leland Stottlemeyer, Jason Gray-Stanford som kommisær Randy Disher, Traylor Howard som Monks assistent Natalie Teeger, Melora Hardin som den afdøde Trudy Monk og Héctor Elizaondo som Monks psykiater Neven Bell.

Den eneste faste Monk-karakter, som ikke er sat til at vende tilbage er Bitty Schram, der spillede karakteren Sharona Fleming, der allerede blev skrevet ud af seriens tredje sæson.

Serien vandt i sin tid otte Emmy-priser, herunder tre gange til Tony Shalhoub for hans præstation som Monk.

'Monk' fortsætter en ny trend hos Peacock, der graver serier op af gemmerne og laver film-efterfølgere til dem. Man arbejder også på en film baseret på komedieserien Community, ligesom man i både 2020 og 2021 lavede to film sat i Psych-universet.

'Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie' har endnu ikke en premieredato.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.