Gå til hovedindhold

5 mordmysterier på film der får din indre detektiv på overarbejde

Se gyser-komedien og mordmysteriet 'Werewolves Within' i biografen

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Der er intet så engagerende som et kringlet mordmysterie på film, der får hjernen på overarbejde i forsøget på at lure, hvem morderen er. Det er også tilfældet i den biografaktuelle gyserkomedie Werewolves Within.

Vi peger i den forbindelse på fem andre såkaldte whodunit-film i forskellige genrer, som du kan streame netop nu.

Køb dine billetter til Werewolves Within her:

'Werewolves Within' udspiller sig i en lille provinsby, hvor man følger byens brogede samling af beboere. Men da byen bliver afskåret fra den omkringliggende verden pga. en snestorm, gælder det nu om at holde sammen. Situationen spidser dog snart til.

Det viser sig nemlig, at der blandt den umage gruppe af mennesker gemmer sig en glubsk varulv, som slår morderisk til, når alle kigger væk. Det store spørgsmål melder sig derfor hurtigt: Hvem er mon varulven?

De 5 mordmysterier er listet i kronologisk rækkefølge efter udgivelsesår.

Clue (1985)

 

Clue (1985)
I krimikomedien 'Clue' bliver seks gæster inviteret til et mystisk hus, hvor hygge hurtigt bliver vendt til uhygge. For da deres vært myrdes, må gæsterne nu arbejde sammen med personalet for sammen at finde ud af, hvem morderen er, inden de alle lider samme grumme skæbne.

Det er med denne for genren klassiske præmis, at mysteriet folder sig ud på sammen nervepirrende location, hvor alle mistænker alle. 'Clue' er desuden - som 'Werewolves Within’ - også baseret på spil, dog et brætspil og ikke et computerspil.

Se hvor du kan streame 'Clue' her.

 

'Scream' (1996)

 

Scream (1996)
Wes Cravens nyklassiker 'Scream' befinder sig i en anden genre end 'Clue', nemlig slasher-genren, hvor man ofte også finder mysterium, der udspiller sig omkring mord og heraf en ukendt morder. Det er også tilfældet i den meta-bevidste gyser, der også rummer sin del humor midt i blodbadet.

Så hvis du endnu ikke har set denne for tiden genredefinerende slasher, så stream den straks og gæt selv med på hvem, der mon står bag de brutale mord i Woodsboro.

Se hvor du kan streame 'Scream' her.

 

'Mordet i Orientekspressen' (2017)Mordet i Orientekspressen (2017)
Med 'Mordet i Orientekspressen' er vi igen i klassisk whodunit-land med et mordmysterie baseret på bogen af krimidronningen Agatha Christie. Her følger man den excentriske detektiv Hercule Poirot, der skal opklare et mord, nemlig en berømt forretningsmand, der har forbindelser til en sag om børnekidnapning og heraf mange potentielle fjender.

Mordet sker - som titlen siger det - ombord på Orientekspressen. Her udgør en større samling personer Poirots liste over mistænkte. Kan du mon gætte morderens identitet før Poirot? Kenneth Branagh spiller detektiven, ligesom Albert Finney gjorde det i den klassiske version fra 1974.

Se hvor du kan streame 'Mordet i Orientekspressen' her.

 

'Happy Death Day' (2017)


Happy Death Day (2017)
Vi er med 'Happy Death Day' igen i mere klassisk gyserland. Man følger her den unge kvinde Tree, som har den værst tænkelige fødselsdag, da det også er hendes dødsdag! Hun gennemlever nemlig sin fødselsdag om og om igen, som hver gang ender med, at hun slås ihjel af maskeret morder. Men hvem er det mon?

Tree må derfor nu finde morderen for at gøre en ende på sit levende mareridt, hvor gyset også blandes med det mere morsomme, som det også er tilfældet med netop 'Werewolves Within'.
 
Se hvor du kan streame 'Happy Death Day' her.

 

'Knives Out' (2019)


Knives Out (2019)
Varm op til 'Werewolves Within' med dette moderne mordmysterium, hvor den skyldige atter engang skal findes blandt et ensemble af umage karakterer. For da den rige krimiforfatter Harlan Thrombay under mystiske omstændigheder dør aftenen efter sin 85-års fødselsdag, er hele familien nu mistænkt.

Det er nu op til den excentriske privatdetektiv Benoit Blanc at kortlægge begivenhederne. Hans opklaringsarbejde bringer dog alle familiens skeletter ud af skabet. 'Knives Out' opdaterer på humoristisk vis Agatha Christies mordhistorier med en veloplagt Daniel Craig som den Poirot-inspirerede detektiv.

Se hvor du kan streame 'Knives Out' her.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.