Gå til hovedindhold

De 5 bedste nye gys du kan se på Blockbuster lige nu

Fra blodige mord og overnaturlig gru til sultne zombier og en ældgammel dræbermaskine

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Nogle gange har man bare brug for at gyse godt og grundigt igennem. Men hvad skal man så vælge at se for at få skrækken til at brede sig i hjemmebiografen? Det er her, vi kommer til undsætning!

Vi bringer nemlig her en miniguide med 5 nye gyserfilm, du kan streame på Blockbuster lige nu. Fra de blodige til de grusomme og komisk brutale. Gysende god fornøjelse!

Red Screening

 

Red Screening

I den blodrøde gyser Red Screening står regnen ned i tykke stråler. Det er derfor oplagt at søge ly i den nærmeste biograf. Det er da også præcis, hvad en grum morder her har gjort.

Nu er det op til en ung kvinde, som afvikler en forestilling, ikke kun at redde sit eget liv, men også publikummet i den gamle biograf.

'Red Screening' kan siges at bringe den gamle italienske filmgenre giallo til live igen. Giallo-genren havde nemlig sin storhedstid i 70’erne og 80’erne og kan kort fortalt beskrives som film, der indeholder et mordmysterie, en mystisk morder og ikke mindst opfindsomme mord. Et hovedværk i denne genre er Dario Argentos Profondo Rosso fra 1975.

Host

 

Host

Det overnaturlige gys Host følger seks venner, der under lockdown hyrer et medie til at holde en seance med dem over Zoom.

Men som du nok allerede har gættet, når vi her har med et gys at gøre, får vennerne dog meget mere, end hvad de bad for. Seancen tager nemlig snart en uventet og ikke mindst grusom drejning. 

Zoom bliver aldrig det samme igen!

Run

 

Run

Gyset Run handler om en handicappet og hjemmeskolet teenagepige, der begynder at mistænke sin mors behandling af hende for måske ikke at være, som den burde være.

For skjuler hendes mor i virkeligheden noget for hende? Måske en mere dyster hemmelighed, end datteren kan forestille sig? Nej, det er ikke sikkert, at mor altid ved bedst...

Et andet gys, der også har forholdet mellem en mor og sit barn i centrum er den overnaturlige og yderst stemningsfulde The Babadook.

Psycho Goreman

 

Psycho Goreman

Det både morsomme og brutale gys med den herlige titel Psycho Goreman handler om et mægtigt monster, nemlig selveste Psycho Goreman! Ja, smag lige på det navn. Det er jo alt for cool.

I filmen har en pige og hendes bror fundet en ædelsten, der viser sig at kontrollere netop det grufulde og ældgamle monster, der nu kommer under søskendeparrets befaling. Hvad kan det dog ikke ende med?

Filmskaberen bag 'Psycho Goreman' Steven Kostanski har tidligere givet verden et godt gys med bl.a. den 80’er-lækre og blodige The Void.

Train to Busan 2: Peninsula

 

Train to Busan 2: Peninsula

Spæn for livet! For med skrækfilmen Train to Busan 2: Peninsula er der nemlig lynhurtige og ikke mindst sultne zombier på færde.

Filmen er en fortsættelse til den højspændte og sydkoreanske Train to Busan. Men en helt rigtig sequel er her dog ikke tale om. Derimod byder denne 2’er på en ny historie, der dog er sat i samme blodige univers.

Zombieeskapaderne udspiller sig fire år efter, at epidemien brød ud i den første film. Halvøen Korea blev således her sat i karantæne pga. de sultne kadavere. På halvøen hersker nu kaos, død og ødelæggelse, hvor de mennesker, der er tilbage, kæmper for deres liv.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.