Gå til hovedindhold

8 serier du skal se i marts

Gangstere, kongelige og superhelte

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Marts er proppet med helt nye serier, men også gamle kendinge. Vi har derfor kigget nærmere på månedens udgivelser og fundet 8 titler, vi synes, du burde se.

Paletten er bred og består af både af interglaktisk sci-fi, spændende eventyr, storpolitisk drama og et bittersødt farvel til en dansk favorit.

Du finder de 8 serier, du skal se i marts måned, herunder:

Badehotellet - sæson 10

I starten af måneden skal vi for sidste gang vende tilbage til det elskede badehotel i Nordjylland. Allerede den 3. marts bliver vi vidne til genforeningen af velkendte ansigter som Amanda Berggren, Grosserer Madsen, Edward Weyse, Alice Frigh og mange flere, der søger til det lille paradis efter besættelsestiden.

Gennem 10 sæsoner har hotellet stået i al sin pragt, blevet ødelagt under krigen, genopbygget, og det har været et sted, der kunne rumme enhver karakter, der trådte inden for dørene.

Når badehotellet åbner sine døre for sidste gang, bliver fortidens mysterier og nye ansigter samlet i en sidste, episk afsked med det elskede hotel.

Se 10. sæson af 'Badehotellet' på TV2 Play den 3. marts.

theregime
HBO MAX

The Regime

Siden begyndelsen af 00'erne har filmindustrien udtrykt stor interesse i at komme bag kulissen hos politiske magthavere. Vi så det i Aaron Sorkins tv-mesterværk The West Wing, og for nylig har vi set komedier som Parks & Recreation, der dykker ned i latterlig lokalpolitik, og Veep, der udforskede den moralske forringelse af en selvoptaget, men ubeslutsom vicepræsident. Selv et af Netflix' højest vurderede og mest sete serier er The Crown, som fortæller om den afdøde dronning Elizabeth den 2.’s liv.

Nu er Kate Winslet klar til at spille hovedrollen i 'The Regime', der er HBO’s nyeste prestigedrama om den komplicerede geopolitik i et fiktivt europæisk land.

Titanic-stjernen får på rollelisten selskab af bl.a. Matthias Schoenaerts, Andrea Riseborough, Martha Plimpton og Hugh Grant.

Se 'The Regime' på HBO MAX den 4. marts.

extraordinary2.jpg
Disney+

Extraordinary - sæson 2

Hvis du kunne have en superkraft, hvad ville du så vælge?

Disneys ungdomsserie 'Extraordinary' foregår i en verden, hvor alle får en superkraft, når de fylder 18 - undtagen Jen, hvis kræfter ikke er dukket op!

Sæson 2 følger op lige efter den dramatiske afslutning på sæson 1, og tingene bliver ikke mindre udfordrende for Jen. Hendes kæreste Jizzlord, som tidligere har skiftet form til en kat så længe, at han glemte sit rigtige navn - lærer noget chokerende om sin fortid. Jen og hendes venner står ligeledes over for nye voksne udfordringer og kaos, uforberedte på, hvad der venter forude.

Hvis du ikke allerede har set den første sæson, så er det en klar anbefaling herfra!

Se 2. sæson af 'Extraordinary' på Disney+ den 6. marts.

The Gentlemen

Den populære britiske instruktør Guy Ritchie, der bl.a. står bag film som Snatch, Sherlock Holmes og Aladdin, pitchede oprindeligt The Gentlemen som en tv-serie, men endte i stedet med at lave den som film, der udkom i 2020. Nu virker det dog til at gå full circle for Ritchie med ankomsten af Netflix-serien, som finder sted i samme univers.

I serien møder vi Eddie Horniman (Theo James), der uventet arver sin fars store landejendom for derefter at opdage, at det er en del af et cannabis-imperium. Desuden ønsker et væld af usømmelige karakterer fra Storbritanniens kriminelle underverden at blive en del af operationen. Fast besluttet på at frigøre sin familie fra deres kløer, prøver Eddie at slå gangsterne i deres eget spil. Men da han bliver suget ind i kriminalitetens verden, begynder han at få smag for det.

Udover Theo James, som fik sit store Hollywood-gennembrud i Divergent i 2014, tæller rollelisten også navne som Kaya Scodelario og Vinnie Jones samt danske Dar Salim, der dermed går ind i sit andet samarbejde med Ritchie efter sin storroste præstation i sidste års The Covenant.

Guy Ritchie fungerer som executive producer og forfatter på serien og instruerer selv de to første afsnit.

Se 'The Gentlemen' på Netflix den 7. marts

xmen97.jpg
Disney+

X-Men '97

Marvel Studios skabte for nyligt overskrifter, da det blev opdaget, at traileren til den nye animerede superhelteserie, 'X-Men ’97', er den mest sete trailer af alle Disney-ejede animerede serier. Dette inkluderer titler som What if… og alle de animerede Star Wars-serier.

Interessen og begejstringen er derfor tydeligvis stor for serien, der må være alle fans af 90'ernes Marvel-seriers drøm, da det er den længe ventede fortsættelse til en af de bedste animationsserier, der nogensinde er lavet.

Serien genopliver 'X-Men: The Animated Series', som sluttede i 1997 – deraf titlen. Det er en af de tidligste "levende" versioner af de massivt populære X-Men-tegneseriefigurer og er i sandhed det, der cementerede dem som popkulturikoner før de mange film- og tv-versioner, vi har fået siden.

Se 'X-Men ‘97' på Disney+ den 20. marts.

3 Body Problem

Denne måned vil Game of Thrones-skaberne David Benioff og D.B. Weiss samt True Bloods-skaber Alexander Woo tage os Netflix-brugere med på en genre-bøjende rejse gennem tid og rum i deres kommende serie ’3 Body Problem’.

Baseret på den Hugo Award-vindende Cixin Liu-roman af samme navn skildrer serien en ung kvindes skæbnesvangre beslutning i 1960'ernes Kina, der giver genlyd på tværs af tid og rum helt frem til i dag.

Da naturlovene på uforklarlig vis bliver opløst for øjnene af en tæt sammentømret gruppe af dygtige forskere, slår de sig sammen med en uortodoks detektiv for at konfrontere den største trussel i menneskehedens historie.

I serien medvirker navne som Jovan Adepo, Rosalind Chao, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong samt nogle velkendte ansigter for fans af 'Game of Thrones' i John Bradley, Liam Cunningham og Jonathan Pryce.

Se '3 Body Problem' på Netflix den 21. marts.

ronjarøverdatter.jpg
Frida Wendel © Netflix

Ronja Røverdatter

Et af Astrid Lindgrens mest elskede og berømte historier, om røverpigen Ronja, er nu blevet til en svensksproget serie. Filmen skulle oprindeligt have været udgivet på Viaplay, men den nordiske streamingtjeneste endte med at sælge deres storsatsning videre til Netflix.

Tæt på 4.000 auditions blev gennemført i Sverige i jagten på den perfekte til titelrollen, indtil valget faldt på barneskuespilleren Kerstin Linden fra Stockholm, der skal bringe den ikoniske karakter til live.

Den nye serie lover at fortælle det klassiske Lindgren-eventyr med storslåede specialeffekter, smukke miljøskildringer og et dybere indblik i Ronjas verden.

Se første del af 'Ronja Røverdatter' på Netflix den 28. marts.

MaryandGeorge
SkyShowtime

Mary & George

Der bliver skuet op for dramaet i det 17. århundredes England i den seneste serie fra SkyShowtime med danske Trine Dyrholm som medvirkende.

Julianne Moore indtager hovedrollen Mary Villiers, der er en kvinde, hvis uhæmmede ambitioner kolliderer med de samfundsmæssige normer i det jakobinske England.

Da hendes søn George (Nicholas Galitzine) begiver sig ud på en dristig mission for at forføre kong James d. 6. af Skotland (Tony Curran), opstår politiske intriger og forbudt romantik, der driver Villiers mod epicentret af Englands magtdynamik.

'Mary & George' lover en visuelt betagende og følelsesladet udforskning af ambitioner, intriger og skandaløs kærlighed.

Trine Dyrholm kan opleves som King James' hustru, Dronning Anne.

Se de første fire afsnit af 'Mary & George' på SkyShowtime den 8. marts. De resterende 3 afsnit udgives d. 26. april.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.