Gå til hovedindhold

Anders Matthesen skamroser nyt stjerneskud: "Jeg synes, hun er forrygende"

Interview med seriens skuespillere

Skrevet af Emma Schultz Christiansen


Den første danske HBO Max-serie Kamikaze har debutanten Marie Reuther i hovedrollen som Julie, mens den velkendte skuespiller/komiker Anders Matthesen spiller hendes psykolog Psyko-Bo.

Julie mister hele sin familie i et flystyrt og skal herefter lære at navigere i en verden uden dem. Undervejs kommer hun i psykologbehandling hos Psyko-Bo, som bare gerne vil have love til at hjælpe hende.

Vi mødte de to skuespillere til en snak om, hvordan de fik rollerne, hvad deres roller hver især krævede, og hvordan det var at arbejde sammen. Se hele interviewet nederst i artiklen.

- Jeg gik på Teaterskolen, da jeg fik rollen. Og jeg så et opslag på Facebook, som er sådan et åbent casting-opslag, hvor alle bare kunne sende en video ind, hvor man præsenterer sig selv.

- Og så fik jeg lov at komme til at casting, og så var der flere runder og sådan noget. Og så tror jeg, at efter fem måneder cirka, så fik jeg at vide, at jeg havde fået rollen, forklarer Reuther om forløbet, inden hun fik rollen som Julie.

Vanvittig meget forberedelse

Bagefter ventede arbejdet på optagelserne så. En oplevelse, som Reuther forklarer som krævende, men også spændende:

- Altså det har krævet vanvittig meget forberedelse! Fordi når man er på hver dag, så skal du hele tiden vide, hvad der sker. Samtidig med, at du skal øve dig i at være til stede i nuet, når du skal spille.

Matthesen havde dog en lidt mere afslappet tilgang til sin rolle som Psyko-Bo:

- Det er jo ikke, fordi jeg går derhjemme og tænker, at nu må jeg sove på en briks og læse store bøger om psykologi eller sådan. Jeg læser det og hører, hvad han siger, og så prøver jeg, at gå og sige det til mig selv og give det én eller anden farve.

En wow-karakter

Udover at være kollega med Anden på 'Kamikaze' har Marie Reuther også været livslang fan af ham:

- Jeg har jo været Anders Matthesen-fan, da jeg var barn. (…) Så han var sådan en wow-karakter. Det tror jeg nærmest, han er for hele Danmark.

- Men det underlige er, at så når man møder ind på set, så er han jo også bare en kollega lige pludselig. (…) Så jeg synes ikke, at jeg blev distraheret af det egentlig. Og han er supersød og nede på jorden.

Matthesen har også kun ros tilovers for sin medspillerinde:

- Jeg synes, hun er forrygende! Altså, pissegod! (…) Det er jo en stor, stor rolle hun bærer og jeg synes, hun gør det pissegodt.

Alle afsnit af ’Kamikaze’ kan ses på HBO Max.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.