Gå til hovedindhold

Dansk krimi, Netflix-stalker og elsket sci-fi: 9 serier du skal se i februar

Serier for enhver smag

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Du kan godt berede dig på at binge løs i februar, hvor der venter en god omgang serier. Der er således både nye sæsoner og helt nye serier i vente.

Det betyder alt fra nervepirrende krimier og grotesk dansk gys, videre til en finsk magtkamp og nye eventyr med en ikonisk Star Trek-karakter.

Se listen med film du skal se i februar her.

Herunder er 9 serier, du kan se i februar måned:

Mayor of Kingstown - sæson 2

Vi vender her tilbage til byen Kingstown i Michigan, hvor sin del af problemer og kriminalitet venter på ny.

Krimiserien er medskabt af den Oscar-nominerede Taylor Sheridan, der har skrevet manuskript til populære film som Hell or High Water, Yellowstone og Sicario.

Serien har et stjernespækket cast med Jeremy Renner i hovedrollen som Mike McLusky, der skal balancerer den usynlige linje mellem politiet, de kriminelle og de indsatte i fængslet.

På rollelisten finder man bl.a. også den dobbelt Oscar-vinder Dianne West.

Mayor of Kingstown - sæson 2 kan ses på SkyShowtime fra den 30. januar.

 

Riget 3: Exodus

Nu lander den tredje og sidste sæson af Lars von Triers populære serie Riget, der sluttede i 1997 og efterlod seerne med store åbne spørgsmål.

Den nye sæson har søvngængeren Karen i centrum, der en aften ender foran Rigshospitalet. Porten til Riget er ved at åbne sig på ny, så nu må Karen redde hospitalet fra undergang.

Rollelisten byder på bl.a. Bodil Jørgensen og Nicolas Bro, mens flere af den originale series skuespillere vender tilbage, herunder Ghita Nørby, Søren Pilmark og Peter Mygind.

'Riget 3: Exodus' kan ses på DR TV fra den 3. februar.

Dansegarderoben

Den danske serie er instrueret og skabt af Ditte Hansen og Louise Mieritz.

Vi befinder os i 1975, hvor otte unge og kønne dansepiger er kommet igennem nåleøjet og fået drømmejobbet i Cirkusrevyen.

Serien vender kameraet mod pigerne og zoomer ind på de letpåklædte kvinder, der står bag de store stjerner i Cirkusrevyen. De var danserinder og en fast bestanddel i den danske revytradition.

Dansegarderoben kan ses på TV2 Play fra den 5. februar.

You - sæson 4, del 1

I denne thriller-serie følger man en ung mand, der bogstavelig talt vil gøre ALT for at komme tæt på den kvinde, han er besat af.

For godt nok virker Joe Goldberg ved første øjekast som en charmerende og kultiveret gentleman, men når først han har involveret sig i et andet menneske, er det tæt på umuligt for dem at slippe væk igen.

I hovedrollen ses Penn Badgley, der især er kendt fra ungdomsserien 'Gossip Girl'.

You - sæson 4, del 1 kan ses på Netflix den 9. februar.

 

Reindeer Mafia

Den otte afsnit lange og finske dramaserie har en rolleliste bestående af bl.a. Samuli Edelmann (Mission: Impossible - Ghost Protocol) og Mikael Persbrandt (Hypnotisøren).

Man finder her den store nordiske forretningsmatriark Brita Nelihanka, der taber kampen til kræften. Hendes rigdom fordeles nu ligeligt mellem hendes efterladte familiemedlemmer.

Det bliver starten på en kamp om magt og penge mellem bl.a. Britas enkemand Rouku, sønnen Pieti - der viser sig ikke at være hans ægte søn - samt den anden søn Sammeli, hvor bl.a. en nådesløs kamp om ejerskabet af familievirksomheden er sat i søen.

Reindeer Marfia kan ses på CMore fra den 16. februar.

 

 

Star Trek: Picard - sæson 3

Science fiction-serien følger op Star Trek: The Next Generation og Star Trek: Nemesis. Nu lander så tredje sæson af 'Picard', hvor man følger Jean-Luc Picard i et nyt kapitel af hans liv.

I serien er han nu blevet pensioneret fra Starfleet og lever et stille liv på sin vingård, men det ændrer sig, da en mystisk ung kvinde opsøger ham og får brug for hans hjælp tidligere i serien.

Det er naturligvis Patrick Stewart, der igen indtager rollen som den ikoniske Star Trek-karakter Jean-Luc Picard.

Star Trek: Picard – sæson 3 kan ses på Prime Video fra den 17. februar.

 

 

Forhøret - sæson 3

I den tredje og sidste sæson af Christoffer Boes danske krimiserie 'Forhøret' skal vi endelig have svaret på, hvem der egentlig stod bag mordet på den unge kvinde Christina.

Første sæson fulgte faderen Bjørns (Ulrich Thomsen) rejse ned i dybet, mens sæson to handlede om moderen Susanne (Trine Dyrholm), der bliver vinklet ind i konspirationer og løgne om datterens død.

I 3. sæson følger vi forretningsmanden Holger Lang, der havde et tæt forhold med Christina. Kan det have været hendes relation til den velhavende byggematador, som fik hende slået ihjel?

Lars Mikkelsen indtager rollen som Holger Lang, som han også gjorde i ét afsnit af seriens første sæson - en optræden som han i øvrigt fik en Robert-nomering for.

Undervejs i den nye sæson skal han bl.a. dele scener med store stjerner som Pilou Asbæk, Nicolas Bro, Søren Malling, Jakob Oftebro, Sverrir Gudnason, Josephine Park og Lars Brygmann.

Forhøret - sæson 3 kan ses på Viaplay fra den 19. februar.

 

 

Fleishman is in Trouble

'Fleishman is in Trouble' følger den nyligt fraskilte Toby Fleishman, der spilles af Jesse Eisenberg. Han begiver sig nu udi datingland - det med større succes end før ægteskabet.

Imidlertid forsvinder nu hans ekskone Rachel, som portrætteres af Claire Danes. Toby står nu pludselig alene tilbage med 11-årige Hannah og 9-årige Solly. Men hvad blev der egentlig af Rachel?

Toby må nu forsøge at varetage rollen som far samt også være der for sine venner Libby (Lizzy Caplan) og Seth (Adam Brody), mens muligheden for en forfremmelse på arbejdet driller.

Fleishman is in Trouble kan ses på Disney+ fra den 22. februar.

 

 

The Consultant - sæson 1

Den mørke komedieserie 'The Consultant' følger forholdet mellem medarbejdere og deres chef, hvor spørgsmålet om, hvor langt man vil gå for at komme frem i verden og overleve stilles.

Nervepirrende thriller-elementer smides endda ind i serien.

I front på rollelisten finder man den karismatiske Christoph Waltz som Mr. Patoff. Man vil kende skuespilleren fra bl.a. Quentin Tarantinos Inglourious Basterds og Django Unchained.

The Consultant - sæson 1 kan ses på Prime Video fra den 24. februar.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.