Gå til hovedindhold

Dansker har instrueret de sidste to "vilde" afsnit af 'The Last of Us'

Afslører flere detaljer overfor os

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


En af årets mest omtalte serier er uden tvivl The Last of Us - men vidste du, at en dansk instruktør faktisk har stået bag kameraet på den første sæsons sidste to afsnit?

Det er ikke desto mindre tilfældet. Ali Abbasi har nemlig instrueret sæsonens finaleafsnit, henholdsvis afsnit 8 og 9. Det bekræftede han overfor os, da vi interviewede ham med i forbindelse med premieren på hans seriemorder-film Holy Spider sidste år.

Da vi talte med Ali Abbasi, der uddannet på Den Danske Filmskole og bosat i Danmark, fik vi ham til at afsløre lidt om, hvad vi kan forvente af den kommende serie samt hvordan hans oplevelse har været med arbejdet på serien: 

- Den bygger jo på computerspillet, og den følger det faktisk ret nøjagtigt på nogle punkter. Der er noget dialog, som er taget direkte fra cutscenes. Det var ret fascinerende nogle gange, at man står nærmest og laver noget, som er så tæt på 3D-animation, men i real life.

LÆS OGSÅ: Derfor virker Last of Us-skuespiller så bekendt

Ali Abbasi kom direkte fra nogle meget pressede optagelser i Jordan på sin dansk-støttede film 'Holy Spider' og direkte til optagelserne i USA, der bestod af "et hold på 500 mennesker på settet" og "hele verdens ressourcer nærmest".

 - Det er jo noget helt andet, og det er jo ikke min egen ting. Jeg synes, det var fascinerende at arbejde i deres maskine. Det er ikke så sort/hvidt, som jeg troede det var. Jeg tænkte "Uh, det er Hollywood, de er alle sammen idioter og ufølsomme". Men der er nogle forskelle.

- De har virkelig nogle helt andre referencerammer. Der er en helt anden måde at fortælle tingene på. Ikke fordi det er superavanceret, men det er en anden tradition. Det er meget informationstungt faktisk.

The Last of Us HBO Max
The Last of Us © HBO Max

 

Instruktøren kan selvsagt ikke afsløre det store om sæsonens finale, som han altså har stået bag kameraet på. Men til spørgsmålet om det går ud med et brag, siger han:

- Ja, der var nogle vilde ting. Jeg glæder mig til at se den, også fordi det er et kæmpe apparat i nogle af de der scener. Vi havde nogle gange nærmest en hel forstad til vores rådighed.

- Og så skal der laves enormt meget VFX med hele det der apokalyptiske lag. Så jeg er selv ret spændt på at se, hvordan det hele er blevet lavet og sådan noget.

- Jeg tror, det her kan blive ret cool. Showrunner Craig Mazin er virkelig detaljeorienteret. Man kan som instruktør blive irriteret på ham, fordi han instruerer jo lidt instruktørerne. Samtidig må jeg sige, at i den maskine sætter jeg pris på, at sådan en som ham, som virkelig følger tingene, fordi at det jo er sådan et system, hvor der er 25 kokke.

- Så jeg må sige, at the end of the day, synes jeg egentlig, at det er fedt. Det kan godt være, at jeg bliver frustreret, men jeg tror for serien er det fedt, at han findes, og han følger det til dørs.

LÆS OGSÅ: Løn afsløret: Last of Us-hovedrolle får vildt millionbeløb pr. afsnit

Ali Abbassi fortæller, at det var hans foregående film Grænse, der bl.a. fik en Oscar-nominering for Bedste make-up samt priser i Cannes, der åbnede døren til Amerika. Men faktisk var han tiltænkt en helt anden og større rolle på 'The Last Us':

- Det var meningen, at jeg skulle være konceptuerende instruktør, men så skulle jeg lave 'Holy Spider', så det kunne jeg ikke. Jeg opdagede så, at Kantemir Balagov skulle konceptualisere det, og da Kantemir var på, så tænkte jeg, at jeg var ude - men så spurgte de mig, om jeg ville lave afsnit, og normalt ville jeg ikke sige ja til det, men så tænkte jeg: "Måske er det meget fedt".

'The Last of Us' kan ses på HBO Max.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.