Gå til hovedindhold

Dansker skal instruere Star Wars

Udvalgt til sæson 2 af ny serie

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Danske Janus Metz er udvalgt som instruktør til flere afsnit af sæson 2 i aktuelle Star Wars-serie Andor. Det skriver Ritzau.

'Andor' foregår før Star Wars-filmen Rogue One, der havde en dansker på rollelisten, nemlig Mads Mikkelsen.

Det er seriens skaber, den rutinerede Tony Gilroy, som har udvalgt den danske instruktør. Det fortæller Metz:

- Der må være et eller andet i den måde, jeg laver ting på, og mit blik, som fungerer, og som har en relevans i forhold til hans univers. Det blev jeg ret beæret over, fordi jeg personligt har været ret stor fan af Tony Gilroy.

LÆS OGSÅ: Ikonisk Star Wars-skuespiller går på pension: Fortsætter via kunstig intelligens

Danskeren er lige nu i London, hvor han er ved at forberede optagelserne til den anden sæson. Metz fortæller, at han glæder sig til at sætte sit eget præg på en af filmhistoriens største franchises:

- Det er et univers, som man skal tilegne sig og have et vist kendskab til. Men man skal heller ikke gå ind i det med for stor ærefrygt, for så tror jeg, man bliver meget begrænset i sit arbejde, siger filmskaberen.

- Serien er sin helt egen fortælling og står for sig selv, men leder stadig ind i begivenheder, der udfolder sig senere hen. Heldigvis er der folk omkring en, som sørger for, at man ikke kører over for rødt, i forhold til den verden man opererer i, udtaler Metz.

Det er langt fra første gang, at danskeren markerer sig i udlandet. Efter sit gennembrud med den prisvindende Armadillo, har det stået på afsnit af True Detective og action-serien ZeroZeroZero samt tennis-filmen Borg.

Tidligere i år var danskeren aktuel med Hollywood-filmen All the Old Knives med Chris Pine i hovedrollen. I den forbindelse var han forbi vores podcast, hvor han fortalte om sin karriere - bl.a. en uforløst film med Robert Redford. Lyt til podcasten her:

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.