Gå til hovedindhold

Hvem er Harry Styles' rolle i Marvel-universet? Instruktør sammenligner med ikonisk Star Wars-karakter

Superstjernen spiller Thanos' bror

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Bemærk: Følgende indeholder spoilers for 'Eternals'.

Superheltefilmen Eternals havde premiere i november, hvor fans af Marvel-universet verden over fik sig noget af en overraskelse i en af filmens post-credit scenes, da musiker og skuespiller Harry Styles uventet dukkede op.

I scenen introduceres Styles som Eros - også kendt som Starfox - der er er bror til superskurken Thanos, som The Avengers kæmpede imod i Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame.

Vi ved dog stadig ikke, hvilken rolle Eros kommer til at få i Marvels univers - eller hvornår vi kan forvente at se ham igen. 

Læs også: Thanos' bror træder ind i MCU: Se Harry Styles' Marvel-plakat

Nu har 'Eternals'-instruktør - og den dobbelte Oscar-vinder - Chloé Zhao uddybet Harry Styles' nye Marvel-rolle i et interview med Empire, hvor hun forklarer, at Styles var hendes eneste valg til karakteren:

- Jeg blev ved med at nævne det overfor Kevin [Feige] hver gang, jeg havde muligheden for det på gangene. Men jeg sagde aldrig til Kevin, "her er karakteren. Lad os finde en skuespiller."

- For mig var det en samlet pakke. Det bliver nødt til at være Harry. Sådan pitchede jeg det for Kevin.

Zhao fik i interviewet også mulighed for at uddybe karakteren Eros og hans baggrundshistorie.

- Han er en Eternal, og han var stationeret på Titan - de var 10, ligesom de 10 Eternals på Jorden, hvis man går ud fra at Titan også var en værtsplanet på et tidspunkt.

- Hvis du kigger på tegneserien, så har Eros haft en smuk og hjerteskærende indflydelse på Thanos. Og hvor meget ved Thanos? Jeg elsker ham som karakter.

</b>

- Det får min fantasi til at gå amok. "Hvorfor tænker Thanos på denne måde? Hvorfor er han bekymret for overpopulation og ødelæggelsen af hans planet?"

- Prøv at tænk på fremkomsten af den idé - kender Eros til det? Måske hvis han var en rådgiver, ligesom Ajak rådgav konger og dronninger på Jorden? Det sætter min fantasi i gang.

Det lyder altså til, at Chloé Zhao har en forestilling om, at Eros kan have haft indflydelse på Thanos' univers-omspændende plan, som vi kender fra 'Infinity War'.

I tegneserien ses Eros i kontrast til sin besættende bror, da hans superkraft består i at stimulere nydelse hos andre og dermed bedre kunne nedtrappe konflikter.

Læs også: Her er de 7 Marvel-serier, som udkommer i 2022

Til spørgsmålet om, hvordan Marvels cinematiske univers (MCU) vil tilgå Eros, sammenligner Zhao karakteren og hans side-kick - trolden Pip - med Han Solo og Chewbacca fra Star Wars-sagaen:

- For mig er baggrundhistorien for Eros, at han flygtede og sagde, "jeg gør ikke det her længere." Så fik han på en eller anden måde fat i den sfære, som du så i hans hånd - og han løb væk og lavede trolden Pip.

- De er ligesom Han Solo og Chewie. Arishem leder efter ham - og han render rundt som fredløs i rummet. Det er den karakter, jeg forestiller mig.

'Eternals' kan ses på Disney+ fra den 12. januar.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.