Gå til hovedindhold

10 film du skal se i januar 2022

Hogwarts, horror og himmelske superhelte

Skrevet af StreamingGuide


Et nyt år betyder også masser af nyt på streaming. Det gælder bestemt også den første måned i 2022. Således giver vi herunder vores bud på 10 film, du kan se i januar i hjemmebiografen.

Det betyder et alsidigt udvalg af film og genrer. Fra et gensyn med Hogwarts og et råt krigsdrama, videre til storslået superhelte-action og en sort/hvid klassiker-genfortolkning samt en grusom gyser-to’er og en ridderfilm fra en instruktør-legende.

De 10 film på streaming i januar er listet i den rækkefølge, de har premiere:

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Dokumentaren 'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts' er en retrospektiv tv-special med holdet fra Harry Potter, der ser tilbage på 10 år med franchisen.

Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint fører an, men der er masser af interviews med de øvrige skuespillere.

'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts' kan streames på HBO Max fra den den 1. januar.

The Tender Bar

The Tender Bar

Selveste George Clooney sidder i instruktørstolen på dramaet 'The Tender Bar', hvor man foran kameraet finder den garvede Ben Affleck og den yngre Tye Sheridan.

Et spændende trekløver, som fortæller historien om en dreng, der vokser op på Long Island og søger efter faderfigurer på sin onkels bar.

'The Tender Bar' kan streames på Amazon Prime fra den 7. januar.

Quo vadis, Aida?

Quo vadis, Aida?

Det rå drama 'Quo vadis, Aida?' udspiller sig i Bosnien i 1995, hvor man følger tolken Aida, der arbejder for FN i byen Srebrenica. Da den serbiske hær imidlertid overtager byen, befinder Aida sig nu i den svære situation at skulle oversætte for begge sider under de intense forhandlinger mellem den serbiske hærchef og FN.

Aida får her afgørende informationer fra begge lejre. En viden, der kan betyde enten liv eller død for de tusinde, som har søgt tilflugt i FN-lejren. Udover at skulle håndtere den ansvarstunge information, forsøger Aida også at hjælpe sin egen familie, mens hun samtidig må forholde sig til de øvrige mennesker i lejren.

'Quo vadis, Aida?' kan streames på Blockbuster fra den 10. januar.

Eternals

Eternals

Marvel-filmen 'Eternals' handler om de udødelige "De evige", som har været til stede på Jorden i tusindvis af år, hvor de både har fulgt og været med til at forme menneskehedens udvikling samt beskyttet den mod dødsensfarlige monstre, de såkaldte Deviants.

De kosmiske helte må dog i aktion igen efter adskillige år under radaren, da nye farlige Deviants truer Jordens eksistens. Heltene Sersi og Ikaris sætter sig nu for at samle alle Eternals, der ellers er spredt sig over hele kloden.

'Eternals' kan streames på Disney+ fra den 12. januar.

The Tragedy of MacBeth

The Tragedy of MacBeth

Det historiske drama 'The Tragedy of Macbeth' handler om en skotsk adelsmand, der lader sig overbevise af tre hekse om, at han bliver Skotlands næste konge. Filmen er baseret på det kendte skuespil af William Shakespeare.

'The Tragedy of Macbeth' er skrevet og instrueret af Joel Coen (Fargo), mens de Oscar-vindende skuespillere Denzel Washington (Training Day) og Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) spiller filmens hovedroller.

'The Tragedy of MacBeth' kan streames på Apple+ fra den 14. januar.

Hotel Transylvania 4 Transformania

Hotel Transylvania 4: Transformania

Animationsfilmen er den nyeste installation i rækken af film om velkendte gyser-figurer. Drac og resten af slænget er her tilbage, som du har aldrig har set dem før. Da Van Helsings nyeste opfindelse går amok, bliver Drac og hans monster-venner transformeret til mennesker, mens Johnny bliver til et monster.

I deres nye kroppe skal Drac, frataget sine kræfter, og en energisk Johnny, der elsker livet som et monster, slå sig sammen for at finde en kur. Men tiden er imod dem, og de skal finde kuren før deres transformationer bliver permanente.

'Hotel Transylvania 4: Transformania' kan streames på Amazon Prime fra den 14. januar.

Don't Breathe 2

Don't Breathe 2

Gyserfilmen 'Don't Breathe 2' er en opfølger til Don't Breathe fra 2016. I den nye film møder vi igen den blinde dræber Norman, som atter spilles af en frygtindgydende Stephen Lang. Denne gang er Norman i centrum som hovedkarakteren i filmen, der udspiller sig otte år efter de grusomme begivenheder i forgængeren.

Den blinde krigsveteran må denne gang igen finde sine krigsfærdigheder frem, når han atter står overfor en flok ubudne gæster.

'Don't Breathe' kan streames på Blockbuster fra den 17. januar.

The Last Duel

The Last Duel

Middelalderdramaet 'The Last Duel' handler om to ridderes stridighed om retfærdighed og ære og har bl.a. Matt DamonAdam Driver og Jodie Comer på rollelisten. Vi er her i 1300-tallets Frankrig, hvor ridderne Jean de Carrouges og Jacques LeGris ofte har befundet sig på slagmarken side om side.

Hver især har de dog forskellige forhold til greven Pierre d'Alençon, hvilket har store konsekvenser for deres plads ved hoffet og venskabet imellem dem. Da de Carrouges' hustru, Marguerite, beskylder LeGris for at have voldtaget hende, når de to kamphaner bristepunktet, og Kong Charles den 6. vurderer, at stridigheden skal afgøres med en tvekamp.

'The Last Duel' kan streames på Disney+ fra den 19. januar.

Munich - The Edge of War

Munich: The Edge of War

'Munich: The Edge of War' er et historisk drama, der udspiller sig under opstarten til 2. verdenskrig i 1938, hvor Hitler er på nippet til at invadere Tjekkoslovakiet. Men Neville Chamberlains regering ønsker desperat en fredelig løsning. Intensiteten vokser dog, hvor man møder en britisk og tysk diplomat, der nu rejser til München for at forhandle.

Dramaet er baseret på en bog af Robert Harris og har en rolleliste med både unge og mere erfarne kræfter foran kameraet. Således finder man bl.a. de talentfuld George MacKay og Jannis Niewöhner, der her gøres selskab af den altid seværdige Jeremy Irons.

'Munich: The Edge of War' kan streames på Netflix fra den 21. januar.

Beck - Rage Room

Beck - Rage Room

Krimien 'Beck - The Rage' er den 44. film om Beck. Denne gang er en mand blevet brutalt myrdet og findes nu i en skov nær en løbesti. 

Snart dukker således Alex, Steinar og naturligvis Beck op på gerningsstedet for at begynde efterforskningen . Det er atter karismatiske Peter Haber, der spiller efterforskeren Martin Beck.

'Beck - Rage Room' kan streames på C More fra den 21. januar.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.