Gå til hovedindhold

Dansker var tæt på at lokke ikonisk Hollywood-stjerne ud af sin pension

"Jeg ville give mig højre arm for det"

Skrevet af kino.dk


Artiklen blev første gang publiceret i april 2022.

Den danske instruktør Janus Metz var i 2022 aktuel med sin første amerikanske film All the Old Knives med Chris Pine, Thandiwe Newton, Laurence Fishburne og Jonathan Pryce

'All the Old Knives' er en spion-thriller, der handler om CIA-agenten Henry, som skal undersøge hændelserne omkring en flykapring seks år tidligere, da det kommer frem at en intern muldvarp kunne være på spil. 

LÆS OGSÅ: Corona skabte vild mulighed: Dansker har lavet stor Hollywood-film

I forbindelse med filmens udgivelse på streamingtjenesten Amazon Prime besøgte Janus Metz i vores podcast, hvor vi talte om danskerens rejse til Hollywood - og ikke mindst hans møder med al verdens superstjerner.

Prime Video


Inden instruktøren påbegyndte optagelserne til 'All the Old Knives', havde Metz haft samtaler med den ikoniske stjerne Robert Redford om et muligt projekt. Det afslører danskeren for første gang i vores podcast.

Den 86-årige skuespiller har en lang karriere bag sig som både skuespiller og instruktør med film som Butch Cassidy and the Sundance Kid, All the President's Men og Ordinary People

Den Oscar-vindende Redford, som yderligere har været med til at starte Sundance Film Festival, annoncerede i 2018, at han gik på pension som skuespiller. Men det var danske Janus Metz altså tæt på at lave om på!

Metz fortæller, at han mødte Hollywood-legenden på Sundance, hvor de to sad i Redfords hytte og snakkede om film og idéer: 

- At komme ind til ham, det er jo fantastisk. Han vil kun tale historier og kreativitet.

- Hele business-siden af Hollywood falder væk, for du sidder med et menneske, som er så meget ovre på den anden side, at man kun taler om, hvad handler det her om, hvad skal vi med det, og hvordan kan vi gøre historien bedre og sådan noget.

LÆS OGSÅ: Den store guide til påsken mange biograffilm

- Jeg følte på mange måder, at jeg sad og talte med et familiemedlem. Altså jeg ved godt, at det lyder mærkeligt at sige. Men vi havde en super connection på en eller anden måde, som egentlig mest af alt føltes familiært.

- Jeg ved sgu ikke, hvad det er, altså han er rødhåret, og jeg er rødhåret, måske det havde noget med det at gøre, fortæller Metz smilende.

Prime Video


Danskeren afslører flere konkrete detaljer om projektet med Redford. Det skulle foregå Rocky Mountains og handle om en familie i sorg. Den ikoniske skuespiller var endda på tale til at vende tilbage foran kameraet: 

- Det var en historie om en mand som på en ferie oppe i bjergene mister sin datter. Så spinder den der familie ligesom langsomt ud af kontrol. Så det er egentlig en historie om en familie, der går i opløsning, som konsekvens af sorg og tab. 

LÆS OGSÅ: 'Speak No Evil' droppede vanvittig slutning: Massehenrettelser, voldtægt og boltpistoler

- Robert Redford var producer, og har jo egentlig sagt, at han ikke vil spille skuespil. Men der er sådan en gammel nabo deroppe i bjergene, og han skulle så spille naboen der, som en sidste rolle. 

- For helvede jeg ville jo have givet min højre arm for at have givet Robert Redford sin måske sidste optræden, fortæller en begjestret Metz.

Prime Video


Projektet med Robert Redford blev dog aldrig til noget: 

- Det projekt, det er dødt. 

- 'All the Old Knives' kom ind, og det var ligesom det, der skulle ske. Jeg kunne se at det andet projekt, det havde nogle lange udsigter, og man må jo også lave de film, som man kan få lov til at lave. 

- Der er mange ting som er interessante og som er samtaler, men det er ikke sikkert, at det ligesom materialiserer sig på sigt. Hvem ved, måske det her projekt kommer tilbage, ind af bagdøren. Lige nu er jeg ikke involveret i det. 

'All the Old Knives' kan ses på Prime video

Lyt til hele vores podcast-interview med Janus Metz, der også fortæller om et forlist projekt med Scarlett Johansson, sit arbejde på 'True Detective' og meget mere:

Du finder også podcasten på disse tjenester: 

- På Spotify

- I Apple podcast

- Hos Libsyn

- På Podimo

- Google podcast

- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.