Gå til hovedindhold

Corona skabte vild mulighed: Dansker har lavet stor Hollywood-film

'All the Old Knives' er aktuel på Prime Video

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


I den nye udgave af podcasten Den varme biografstol taler vi med den danske filmskaber Janus Metz om hans rejse til at lave sin allerførste Hollywood-film, All the Old Knives, der lige nu er aktuel på Amazon Prime. Hør den herunder:
 


Janus Metz brød i 2010 igennem med sin prisvindende og anmelderroste dokumentar Armadillo, der satte fokus på Afghanistan-krigen.

Der gik ikke lang tid, før manuskripterne fra Hollywood dumpede ind i indbakken, og den danske instruktør gik på jagt efter det helt rigtige projekt til hans spillefilmsdebut i fiktionsgenren.

Interessan fra USA førte ham bl.a. til anden sæson af den populære tv-serie True Detective, hvor Metz fik sin fiktionsdebut som instruktør.

Herefter stod han bag kameraet på skandinaviske tennis-film Borg, der satte fokus på rivalopgøret mellem legenderne Bjørn Borg og John McEnroe. Sidstnævnte spillet af den kontroversielle stjerne Shia LaBeouf.

Forrige år var Metz involveret i den ambitiøse mafia-serie ZeroZeroZero, hvor han lavede optagelser i både Mexico, Senegal og Saharaørkenen.

Men nu 12 år efter ’Armadillo’, er han endelig klar med sin første amerikanske Hollywood-film. En spion-thriller med titlen ’All the Old Knives’, hvis rolleliste bugner af stjerner fra Chris Pine og Thandiwe Newton til Laurence Fishburn og Jonathan Price.

All the Old Knives, Amazon Prime

 

'All the Old Knives' følger CIA-agenten Henry, der får til opgave at finde ud, hvad der præcist skete seks år tidligere, da en flykapring endte katastrofalt. Var der en muldvarpe internt i CIA?

Det fører ham bl.a. sammen med sin tidligere kollega og elsker Celia, og sideløbende med den spændende opklaring udspiller der sig en ulykkelig kærlighedshistorie.

I podcasten fortæller Metz:

- Det er sjovt. ’All the Old Knives’ er faktisk et manuskript, som jeg læser, mens jeg i gang med ‘Borg’. Jeg tænker, det er egentlig et meget sjovt manuskript. Jeg har aldrig nogensinde set en film sådan her. 50% af filmen foregår jo over en middagssamtale mellem Henry og Celia. Det greb, det synes jeg var spændende. Det var jo næsten som at lave et kammerspil.

All the Old Knives, Amazon Prime

 

Men det var især hovedrollen, Hollywood-stjernen Chris Pine, som holdt dampen oppe på projektet:

- Jeg havde en samtale med Chris Pine, som var tilknyttet projektet, og det var hans hjertebarn. Chris og jeg havde meget hurtigt en fælles forståelse og fælles klangbund i forhold til, hvad vi interesserede os for. Og jeg kunne mærke, at her var et filmisk samarbejde, som gav mening for mig.

- Og så levede projektet egentlig sit stille liv. Jeg tænkte, ”Nå, men der er mange projekter derude, som aldrig rigtig bliver til noget, og det er sikkert et af dem”.

- Men Chris var en ret stor driver for projektet, og pludselig kom den her mulighed. Nu er der momentum. Amazon Studios ville gerne ind i projektet, og det ser ud, som om det kan lade sig gøre. ”Er du med, eller er du ikke med?”. Og så var jeg selvfølgelig med.

Den danske instruktør forklarer, at han på daværende tidspunkt havde holdt en mindre pause og været familiefar efter halvandet år med hårde optagelser på den førnævnte serie 'ZeroZeroZero':

- Så kom Corona, og alt så ud som om, det var ved at lukke lidt ned. Og jeg havde siddet og kigget på nogle ting, jeg var bl.a. involveret i et andet projekt med Robert Redford, som var ret spændende, fordi jeg var ude i Utah og mødes med ham. Men det så ligesom ud til, at det var ’All the Old Knives’ her, som trak fra.

- På det tidspunkt skulle jeg også have lavet nogle afsnit af Kastanjemanden, og tænkte, at det kunne være fedt ligesom at reconnecte med den danske filmbranche… Men altså pludselig stod stjerne, sol og måne rigtigt på himlen, og så kørte ’All the Old Knives’-toget, og så var det jo bare om at hoppe på.

All the Old Knives, Amazon Studios

 

Corona-epidemien betød, at rigtig mange filmproduktioner gik i stå. Men med ’All the Old Knives’ var pandemien faktisk en af hovedårsagerne til, at projektet endelig kunne realiseres, fortæller Janus Metz:

- En af grundende til, at vi kunne lave den her film, var faktisk paradoksalt nok på grund af corona, fordi der var så mange produktioner, der blev sat på pause, idet man ikke kunne filme ude i den store vide verden længere.

- Og vi havde en film her, som mestendels kunne filmes på et studie. Det foregår jo meget i sådan nogle kontormiljøer og på en restaurant. Og det kunne vi jo bygge. Så den restaurant med en smuk solnedgang er faktisk et studie, hvor vi så har sådan nogle kæmpestore LED-skærme uden for vinduerne med en rigtig solnedgang filmet i Californien.

- Det er jo sådan noget man kan, når man har mange penge, som sådan en produktion her koster.

'All the Old Knives' kan ses på Prime Video.

Lyt med i podcasten, hvor Metz fortæller mere om samarbejdet med filmens store stjerner og den danske fotograf Charlotte Bruus Christensen, ligesom at han også afslører flere detaljer om det forliste projekt med Robert Redford og meget, meget mere.
 

Du finder også podcasten på disse tjenester:

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)


BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.