Gå til hovedindhold

De 15 bedste serier på Netflix lige nu

Anti-helte, feel-good komedier og højspændte krimiserier

Skrevet af StreamingGuide


Netflix står fortsat som et lysende fyrtårn i et voksende streaming-landskab. Med sit store udbud af titler kan det dog være svært, at finde ud af hvad man skal se, når man finder sig til rette i sofaen for at se en god serie.

Derfor guider vi dig her igennem Netflix' streaming-jungle, og giver vores bud på de 15 bedste serier på streamingtjenesten lige nu.

På listen er der serier til et hvert humør. Der er mørk superhelte-action, seriemordere og dystopisk drama til de mørke nætter, men der er også feel-good for alle pengene med hylemorsomme mockumentaries og hjertevarme komedie-dramaer.

after life


After Life

Den britiske komiker Ricky Gervais har tidligere stået bag store seriehits som The Office (UK) og 'Extras', og i denne Netflix-serie har han skabt en melankolsk serie, der balancerer sorgens smerte med upassende jokes. 

I serien spiller han journalisten Tony, der nyligt har mistet sin kone. Han tilbringer sine dage på den lille lokalavis, hvor han skal lave reportager om alt fra en baby der ligner Hitler til en mand, der smider sin post i en skraldespand til hundelort. Om aftenen ser han gamle hjemmevideoer fra et lykkeligt liv med den afdøde kone Lisa.

Foruden Ricky Gervais' karakter, byder den hjertevarme serie på et filurligt og elskværdigt persongalleri bragt til live af en række fremragende britiske komiske talenter. Det er et både rørende og humoristisk portræt af en mand, der forsøger at skabe et liv efter tabet af sit livs kærlighed. 

Black Mirror


Black Mirror

Denne dystopiske antologiserie har i 5 sæsoner og en interaktiv spillefilm ('Black Mirror: Bandersnatch', som også kan opleves på Netflix) endevendt teknologiens dystre bagside, og fucket med vores hjerner.

Sci-fi-serien udspiller sig alle i en højteknologisk nærfremtid, hvor hvert afsnit - med forskellige karakterer og realiteter - fortæller historier om menneskets sammenstød med den teknologiske udvikling. 'Black Mirror' er ikke bare en serie, men en dyster sensation.

Listen af store navne, som har medvirket i serien inkluderer bl.a. Miley Cyrus, Jon Hamm, Andrew Scott og nu Oscar-vindende Daniel Kaluuya.

breaking bad


Breaking Bad

Serien om den kræftramte kemilærers rejse ned i den kriminelle underverden tog verden med storm tilbage i 2008. Bryan Cranston er uforglemmelig som antihelten Walter White, der begynder at producere og sælge metamfetamin sammen med sin tidligere elev Jesse Pinkman for at sikre sin families fremtid. 

Med dens enestående persongalleri, veldrejede spænding og medrivende drama anses 'Breaking Bad' i dag som værende en af de bedste serier nogensinde, og har desuden 16 Emmys til at bevise det.

Den har efterfølgende ført til den ligeledes anbefalesværdige spin-off-serie Better Caul Saul og filmen El Camino: A Breaking Bad Movie, der også kan ses på Netflix.

The Crown


The Crown

Verdens dyreste serie får selvfølgelig også en plads på denne liste. Dramaserien følger de politiske uenigheder og ulykkelige romancer under dronning Elizabeth den 2.s regeringsperiode.

Til trods for den hård konkurrence fra overvældende kostumer og kulisse formår skuespillerne af skinne igennem som den opsigtsvækkende kongefamilie i serien, der både fungerer som et nærværende familie-drama og et historisk portræt af Storbritannien.

Claire Foy og Oscar-vinderen Olivia Colman har begge brilleret i rollen som den beherskede dronning tynget af kronens magt. Imelda Staunton har store sko at udfylde, når hun i den kommende 5. sæson skal varetage rollen i en ny tidsperiode.

daredevil


Daredevil

Marvel er i øjeblikket højaktuel med Disney+-serien Loki, men de indledte serierne i superhelteuniverset med denne Netflix-serie om den blinde Matt Murdock, som bekæmper uretfærdigheder som advokat om dagen. Om natten tæsker han løs på forbrydere i Hell Kitchen i New York som superhelten Daredevil.

Foruden skildringen af helte og superskurke som menneskelige og helstøbte karaktere, så er det især de velkoregraferede kampscener, der har gjort sig bemærket.

Selvom den mørke serie om Marvels vovehals blev aflyst efter tre sæsoner, er den bestemt værd at kaste sig over for enhver superhelte-elsker.

dark


Dark

Netflix har lige siden deres start haft ambitioner om at skabe lokale produktioner, og hvor deres første produktion i Danmark var The Rain, så var ’Dark’ den første fra vores tyske naboer.

Den dystre sci-fi serie blev en stor international succes gennem dens tre sæsoner. Serien leger med forskellige tidslinjer og gennem et ekstremt velspillende cast (bl.a. Louis Hoffmann fra den danske film Under Sandet) udfoldes en kompliceret fortælling om nogle af de helt store filosofiske spørgsmål.

Det handler om at holde tungen lige i munden, for serien er ikke bange for at udfordre seeren med kringlede plottwist og konstante skift i tid og retning. Det er dog lige præcis det, som gør serien så forbandet fængende og gør det umuligt at stoppe. For når du først har trykket play, så ”kommer det til at ske igen.”

haunting-of-hill-house-trai.jpg


The Haunting of Hill House

Mike Flanagan er arkitekten bag en af nyere tids mest uhyggelige og bedste serier, nemlig 'The Haunting of Hill House'. 

Serien skifter mellem fortid og nutid i dens beretning om en familie, der konfronterer deres hjemsøgende minder om en opvækst i The Hill House, og de begivenheder, som fik dem til at flygte derfra.

'The Haunting of Hill House' er et pragt eksemplar af en serie, der formår at have stærke karakterportrætter, en uhyggelige grundstemning, chokerende gys og oprigtigt rørende øjeblikke.

Seriens sjælelige efterfølger The Haunting of Bly Manor holdt ikke samme tårnhøje niveau, men den prøver også at gå nye veje. Den kan ligeledes ses på Netflix.

House of Cards


House of Cards

På en liste med Netflix-serier, er det svært at komme udenom deres første egenproducerede serie, der blev starten på nutidens streamingæra tilbage i 2013, og sidenhen har høstet både Golden Globes og Emmys.

Her følger man kongresmedlemmet Frank Underwood og hustruen Claire, der kæmper en lang og samvittighedsløs kamp for at få og beholde magten i USA's politiske top.

Selvom korthuset senere faldt for seriens hovedrolleindehaver Kevin Spacy, der måtte forlade serien, da den første bølge af #MeToo ramte Hollywood i 2017, og seriens niveau efterfølgende dalede, så er det en af Netflix' mest populære og velskrevne serier, som har sat sit præg på nutidens serielandskab.

master of none


Master of None

Komikeren Aziz Ansari er en af skaberne bag denne prisbelønnede dramedy, der i de første to sæsoner fokuserer på den 30-årige skuespiller Dev, der forsøger at navigere i forelskelse, venskab og karriere i New York. Det er en kompleks og lattervækkende feel-good serie, som varmt kan anbefales.

En af seriens styrker er at den tør tage chancer med genre, stil og tone. Det gør sig bl.a. gældende med seriens 3. sæson, som netop er landet på streamingtjenesten med undertitlen 'Moments of Love'. Her træder Ansari til side til fordel for et hjertevarmt kærlighedsdrama med fokus på veninden Denise, der skildres af Lena Waithe, som også har været med til at skrive serien.

mindhunter


Mindhunter

Seriemordere er bestemt ikke et ubeskrevet blad på hverken film eller tv, men Seven-instruktøren David Finchers dystre og tirrende serie formår dog alligevel at skille sig ud med sine portrætter af historiske seriemordere som Ed Kemper og Charles Manson, der er lige dele skræmmende og fascinerende.

Serien, der er inspireret af virkeligheden, tager udgangspunkt i to FBI-agenter og en psykolog, der i 1970'erne begyndte at undersøge psykologien bag mord og kommer ubehageligt tæt på virkelighedens monstre.

Indenfor fængselsmurerne interviewer de berygtede seriemordere, hvilket ligger til grund for den psykologiske profilering af forbrydere, der i dag er næsten ligeså centralt for en krimigenren som seriemorderne selv.

modern family


Modern Family

Denne populære komedieserie kørte i hele 11 sæsoner inden den i 2020 sagde farvel. Serien følger tre par; patriarken Jay, hans yngre colombianske kone og bonusbarn, datter Claire og hendes kernefamilie samt sønnen Mitchell og hans excentriske mand Cameron.

De akavede, men elskværdige karakterer føles som et friskt pust på en klassisk portrættering af familie. Her er der tåkrummende situationer, tåbelige hverdagsskænderier og hjertevarme øjeblikke, som vil omfavner alt, hvad det betyder at være en familie.

The Office (US)


The Office (US)

Hvis ikke man allerede har set denne mockumentary om den daglige gang hos det besynderlige papirfirma Dunder Mifflin, så har man mange timers underholdning til gode.

Serien er baseret på Ricky Gervais’ britiske tv-serie af samme navn. Den amerikanske version kan dog siges at være en mere hjertevarm udgave – ikke mindst takket være Steve Carrell i rollen som den pinlige og ulidelige chef, der på paradoksalt vis også fremstår enormt menneskelig og elskværdig.

Komedieserien vinder generelt på sit fremragende persongalleri, der til trods for sine spøjse karakter fremstår ægte i selv de mest bizarre situationer. Det er komik i særklasse, hvormed selv det mindste underspillede blik til kameraet kan få dig til at græde af grin.

peakyblinders.jpg


Peaky Blinders

Omdrejningspunktet for denne britiske perle er familien Shelby, der gennem vold, afpresning og barberblade i sixpencekasketten kæmper om dominansen i Birmingham. Serien tager inspiration fra den virkelige verden, hvor Peaky Blinders var en berygtet bande, som opererede i starten 1900-tallets Birmingham.

Christopher Nolan-skuespilleren Cillian Murphy er fremragende som krigsveteranen Tommy Shelby, der er leder gruppen med hård hånd, mens krigstraumerne presser sig på. Den desværre nu afdøde skuespillerinde Helen McCrory er også værd at fremhæve for sin præstation som den hårdhudet tante Polly.

Udover kynisk vold og spænding byder serien også på kærlighedsdrama, fabelagtige frisurer, nutidig musik og gæsteoptrædener fra store skuespillere som Tom Hardy, Sam Neill og Anya Taylor-Joy.

queen's gambit


The Queen's Gambit

Det var nok de færreste, der havde troet at en serie om skak skulle gå hen og blive én af de mest sete på Netflix nogensinde? Ikke desto mindre er det tilfældet med denne dramaserie, som blev set af hele 68 mio. den første måned.

Serien følger den forældreløse Beth, der, på et børnehjem i 1950'erne, opdager at hun har naturtalent for at spille skak. Det bliver starten på et liv som stor stjerne i skakverdenen. Men ligesom så meget andet, er det også en mørk side til berømmelsen.

Stranger Things.jpg


Stranger Things

Da en dreng forsvinder fra byen Hawkins, beslutter hans venner - med hjælp fra en mærkelig pige - at finde ham på egen hånd. Det indleder en efterforskning, der ender med at involvere statshemmeligheder, menneskeforsøg og overnaturlige skabninger.

Serien emmer af 80'er-nostalgi, og kan betragtes som en hyldest til tidsperiodens genredefinerende sci-fi- og gyserklassikere. Den 4. sæson har ladet vente på sig, men forhåbentligt bliver det snart til et kærkomment gensyn med Eleven og vennerne samt uhyggelige monstre og andre mærkelige ting.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.