Gå til hovedindhold

8 skuespillere der er boykottet af Hollywood

Opdateret med nye navne

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Denne artikel blev første gang bragt, fordi Zack Snyders Army of the Dead ramte Netflix marts 2021, hvor Chris D'Elia undervejs i produktionen blev smidt på porten, mens Tig Notaro overtog hans plads i filmen.

Nu har vi opdateret listen med to kæmpestore navne, hvis filmprojekter er faldet på stribe grundet to meget forskellige sager.

Herunder lister vi 8 skuespillere, der af forskellige årsager er blevet boykottet af Hollywood.

 

Chris D'Elia


Chris D'Elia

Undervejs i optagelserne i juni 2020 blev skuespilleren Chris D'Elia udskiftet med Tig Notaro.

Flere kvinder beskyldte nemlig D'Elia for at have sendt dem eksplicitte billeder med anmodninger om sex. I nogle tilfælde mødtes kvinder endda med ham og beskrev her yderst upassende opførsel.

Hans rolle i 'Army of the Dead' blev derfor helt blevet klippet ud af gyserfilmen, hvor han bl.a. også vha. computertrylleri er blevet fjernet fra filmen, mens Notaro er sat ind.

Det er dog langt fra første gang, at en skuespillers karriere er blevet skudt i sænk i Hollywood grundet alt fra anklager om seksuelle overgreb til upassende seksuel opførsel.

Det lader altså til, at D'Elia er en færdig mand i Hollywood. Den 41-årige stand-up-komiker startede ellers sin karriere som skuespiller i 1996 i tv-serien 'Chicago Hope', mens han efterfølgende har haft roller i bl.a. serier som 'Boston Legal' og 'Monk', videre til en rolle i gyserkomedien 'Little Evil'.

 

Shia LaBeoufShia LaBeouf
Fra børneskuespiller til voksen stjerne og provokerende kunstner til nu at være blevet smidt på porten i Hollywood. Shia LaBeouf lykkedes ellers med skiftet fra barnestjerne til at træde ind i de voksnes rækker med både store actionfilm til mindre og mere skæve film.

Nu er hans seneste - og sidste? - spillefilm ifølge IMBb dramaet Pieces of a Woman. For i kølvandet på en række anklager om seksuel relateret vold samt at have praktiseret psykisk terror og overfald, er han nu persona non grata i Hollywood.

 

Gina Carano


Gina Carano
Der er ganske vist en overvægt at mænd, der er blevet boycottet. Det samme gælder denne liste. Der er dog også kvinder, som nu synes for evigt at være blevet forment adgang til at medvirke både i film og på tv. Det gælder bl.a. Gina Carano - dog ikke grundet seksuelt grænseoverskridende adfærd.

Derimod er boycuttet af hende sket efter i en Instagram-post at have sammenlignet nazisternes opførsel overfor jøderne med at hade nogen pga. deres politiske holdninger. Således blev hun droppet fra Star Wars-serien The Mandalorian, hvor hun spillede den barske Cara Dune.

 

Armie Hammer


Armie Hammer
Armie Hammer stødte brat ind i en mur, da der tidligere i år blev fremsat påstande om seksuelt misbrug og kannibalistisk fetishisme mod ham, videre til beskyldninger om ikke-konsensuel BDSM, voldtægt og psykisk vold. Hammer benægtede imidlertid alle beskyldninger. Senere hen er der dog kommet ret klare beviser ud, som virkelig sætter skuespilleren i et dårligt lys.

Dette stoppede dog ikke hans deroute, hvor både flere fremtidige projekter blev droppet af hans på daværende tidspunkt agentur og publicist. Hammer har ellers flere kritikerroste roller bag sig i bl.a. The Social Network og Call Me By Your Name.

 

James Franco

 

James Franco
Den engang ellers så produktive skuespiller, instruktør, forfatter, kunstner m.m. synes at have talte dage I Hollywood. For bl.a. er James Franco af flere kvinder blevet beskyldt for upassende eller seksuelt udnyttende opførsel.

Ikke nok med det, så har Francos tidligere ven og samarbejdspartner Seth Rogen taget afstand til ham. Den energiske skuespiller har ellers mange succesfulde og spændende roller bag sig i alsidige film som Spider-Man, Pineapple Express og Milk, videre til 127 Hours, Spring Breakers og This Is the End.

 

Kevin Spacey

 

Kevin Spacey
Kevin Spacey var engang en af Hollywoods helt store kanoner. Med film på CV’et som The Usual SuspectsSe7en og L.A. Confidential, videre til American Beauty og ikke mindst serien House of Cards. Nå ja, og så har han også lige to Oscar-statuetter på hylden.

Men i 2017 begyndte bolden at rulle for Spacey, da skuespilleren Anthony Rapp beskyldte ham for at have gjort seksuelle tilnærmelser mod ham i 1986, da han var kun 14 år.

Efterfølgende stod også andre mænd frem med lignende anklager.
Hermed droppede Netlix ham i 'House of Cards', mens rolle i Ridley Scotts All the Money in the World blev overtaget af Christopher Plummer. Spacey er dog endnu ikke kommet i retten angående beskydningerne og er altså heller ikke blevet fundet skyldig i en offentlig instans endnu.
 

Fantastiske skabninger 2 / Warner Bros.

Johnny Depp

Endnu en stjerne bider i støvet. Og hvilken stjerne. En af 90erne og 00ernes største navne i Hollywood med film som Edward Scissorhands, Pirates of the Caribbean og Alice in Wonderland med tre Oscar-nomineringer i bagagen. Men efter anklagerne om hustruvold fra skuespilleren Amber Heard, (som i øvrigt også er ved at blive canceled), begyndte karrieren at gå drastisk ned af bakke. 

I 2020 tabte Johnny Depp en sag mod tabloidavisen The Sun, der havde kaldt ham wife beater, men der var skaden sket. Han blev fyret fra Fantastiske skabninger-filmserien, og rollen som Grindelwald gik i tredje kapitel til Mads Mikkelsen. 'Minamata' fik aldrig premiere i USA, og alle projekter blev skinlagt. Godt nok har han skaffet en rolle i den franske film 'Jeanne du Barry', hvor han spiller hovedrollen Louis XV. Hollywood har dog stadig ikke taget Depp i ed endnu.

Skuespilleren er lige nu stadig i retssag, og denne gang går beskyldningerne fra ham imod ekskonen Heard, og vi har ikke set det sidste i sagen.

 

King Richard

Will Smith

Seneste skud på stammen til at miste filmprojekter på stribe er Will Smith, og det er næppe gået nogen filminteresseredes næse forbi, at stjernen skabte kontroverser ved Oscar-uddelingen 2022. Det skete, da han stak Chris Rock en syngende lussing, efter komikeren havde gjort grin af Jada Pinkett Smiths manglende hår.

Det blevet for meget for Hr. Smith, der både tyede til vold og efterfølgende smed flere F-bomber i raseri. Så vidste man godt, at der ikke var tale om et nummer.

Will Smith, der modtog en Oscar-statuette samme aften for King Richard efter episoden, har siden været ude og undskylde på sociale medier, men skaden er sket.

Flere projekter er blevet aflyst, bl.a. Netflix-produktionen 'Fast and Loose' og den fjerde Bad Boys-film. Samtidig er 'I Am Legend 2' blevet sat på pause ligesom Apple+-filmen 'Emancipation'. Endelig er Smith udelukket fra de næste 10 års Oscar-shows, og han har selv trukket sig fra Det Amerikanske Filmakademi.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.