Gå til hovedindhold

Breaking: Lars von Trier afslutter 'Riget' med sæson 3!

Tag det gode med det onde

stine@kino.dk
Skrevet af Stine Teglgaard


Næstefter 'Matador' står Lars von Trier nok for den mest kendte danske tv-serie med den dystre og absurde hospitals-gyser, 'Riget'.

90'er-serie stoppede brat efter sin anden sæson, og i alle årene efter har fans hungret efter at få en afklaring på det hele. Og nu ser det ud til at vi få det. Vi får i hvert fald en tredje - og sidste sæson.

For nu, 23 år senere, vender den legendariske serie tilbage - og ja, Trier er igen bagmand! 

Den sidste sæson får titlen 'Riget Exodus' og skal optages i det nye år.

Ifølge pressemeddelelsen bliver det både uhyggeligt og morsomt, når Zentropa og Lars von Trier atter dykker ned i Rigets mange uforløste historier. Heriblandt en fortsat svensk-dansk-ubalance og et skrøbeligt rigshospital, som stadig er forbandet. 

Zentropa

Mere ved vi endnu ikke om serien, men Lars von Trier udtaler selv følgende:

-Grænser findes i mange former: Som streger med linealer på hvide papirer (dog ofte usynlige for en tilfældigt besøgende på de faktiske geografiske lokationer).  Grænsernes streger kan udføres illustrative for ikke at sige ganske fiktive og ondskabsfulde. Med blød, rød farve, næsten usynlige og til fulde måske endda ”stiplet”, som en slags undskyldning eller slet og ret - af skam. Men stregerne hænger der altså i ufattelige mænger og udgør tilsammen de ”Revirer”, indbyggerne er stærke nok til at holde. Ud- og indrejse foregår ofte med vold, for den besøgende er naturligvis forventet at returnere efter sit ærinde.

På jorden er ”Maskinen, der får alt til rulle (altså alt liv)” betinget af de konflikter, stregerne, helt som var det en tanke, provokerer til.

Om Exodus i praksis betyder ud-rejse eller ind-rejse afhænger af vinklen, man betragter grænsen fra, men ordet beskriver simpelthen, at en større mængde individer samlet krydser en blyantsstreg.

Hvorfor?….. Der er blevet uligevægt i godt og ondt! Grænsen er nået, i hvert fald på Riget…. Men nemt og ublodigt ka’ jeg ikke bevidne, det bliver, at få verdens syv astrale låse dirket synkront op med lægeblod.”

Hvem der medvirker, er ikke afsløret, men det vil blive en blanding af velkendte karakterer fra de tidligere sæsoner og helt nye karakterer.

Flere af de faste kræfter er dog ikke blandt os længere, herunder bl.a. centrale skuespillere som Ernst-Hugo Järegård, der spillede den svenske overlæge Stig Helmer og Kirsten Rolfes, der havde kontakten til det paranormale som hypokontriske Fru Drusse.

Forhåbentlig venter der dog et kært gensyn med den mulige zombie, reservelæge Krogshøj (Søren Pilmark), Rigmor Mortensen (Ghita Nørby) og Mogge (Peter Mygind). Men det må tiden vise.

Produktionen er blevet til i et unikt samarbejde mellem Viaplay, DR og Zentropa og finansieres derudover af blandt andre Film i Väst og Nordisk Film og Tv Fond. 

Lars von Trier skriver igen manuskriptet sammen med Niels Vørsel. Louise Vesth producerer for Zentropa Entertainments.

'Riget Exodus' forventes at få premiere i 2022.

Foto: Peter Hjorth

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.