Gå til hovedindhold

Derfor er Harry Potter-skaberen ikke med i ny HBO-special

Hvor er J.K. Rowlings?

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Det har undret mange: Hvorfor er kvinden bag Harry Potter-bøgerne, J.K. Rowling, ikke en del af den nye store 20-års jubilæums-special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts?

Mange teorier har lydt på, at Warner Bros. simpelthen havde fravalgt forfatterinden, da hun i de senere år har haft en række kontroversielle udtalelser, der er blevet stemplet som transfobiske. Bl.a. har hovedrollerne Daniel Radcliffe og Emma Watson taget afstand til Rowling.

LÆS OGSÅ: Derfor var Emma Watson tæt på at forlade Harry Potter-franchisen

Nu har J.K. Rowlings bagland forklaret forfatterens fravær. Harry Potter-skaberen har modtaget en invitation om at medvirke i genforeningen, men Rowlings hold har takket nej med en begrundelse om, at det arkiv materiale, der eksisterer fra 2019 med forfatteren, ville være dækkende. Det skriver EW.

Kilder tæt på J.K. Rowling slår fast, at fravalget ikke handlede om forfatterens udtalelser om transpersoner eller kontroverserne omkring det.

Man kan dog stadig spekulere i om Harry Potter-skuespillernes afstandtagen til Rowling ikke har spillet en rolle i beslutningen.

J.K. Rowling optræder stadig i genforeningen, dog i form af de omtalte dokumentarklip fra 2019.

'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts' kan ses på HBO Max nu.

 

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.