Gå til hovedindhold

Disney møder 'The Devil Wears Prada' i forhistorien om den ikoniske skurk Cruella de Vil

'Cruella' kan nu ses på Blockbuster.dk (sponsoreret)

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Disney-filmatiseringen 'Cruella' kan nu ses på Blockbuster.dk.

Køb filmen her:

Blockbuster

Disney-skurken Cruella de Vil som vi kender fra '101 Dalmatinere' kommer i fokus i oprindelseshistorien Cruella, der foregår i 1970'ernes London, hvor Estella efter en tragisk start på livet har fundet en ny familie i svindlerne Jasper og Horace samt hundene Buddy og Wink.

Estella har altid drømt om at blive modedesigner og med et talent så stort som hendes, kommer hun snart i lære hos den engelske hovedstads absolut hotteste designer, Baronessen.

Baronessen udnytter hurtigt Estellas idéer, men den unge modedesigner vil ikke stå i skyggen af nogen og med stor selvtillid og hjælp fra sine venner, begynder Estella en kamp mod Baronessen om pladsen som Londons topdesigner.

Efter at have holdt sig selv tilbage hele sit liv får Estella endelig muligheden for at udnytte sit fulde potentiale, men vil hendes selvfundne familie også kunne acceptere Estellas sande jeg: Den egoistiske og magtbegærlige Cruella?

</b>

The de Vil Wears Prada

Emma Stone og Emma Thompson har fået stor ros for deres portrættering af Estella/Cruella og Baronessen, mens de vilde kjoler agerer filmens tredje hovedperson.

Sammenligningen med modefilmsklassikeren The Devil Wears Prada ligger lige til højrebenet, da også Estella bliver stillet overfor en dominerende og nådesløs chef, der vil gøre alt for at bibeholde sin plads øverst i modehierakiet.

Denne gang får den nødesløse chef sig dog en værdig modstander i Estella/Cruella, der modsat Anne Hathaways karakter Andy i 'The Devil Wears Prada' plotter sin hævn i al hemmelighed.

Cruella de Vil er allerede en af Disneys absolut mest moderigtige karakterer, og den dobbelte Oscar-vindende kostumedesigner Jenny Beavan har med kjolerne i denne film skabt en visuelt legesyg, dristig og selvsikker karakter.

</b>

"Hvis hun ikke skræmmer, der ingenting vil"

Cruella de Vil-karakteren blev først introduceret til Disney-universet som skurken i animationsfilmen '101 dalmatinere' fra 1961, hvor den onde og modebesatte arving ønskede at bruge pelsen fra 99 dalmatinerunger for at lave den perfekte frakke.

Animationsfilmen introducerede derudover Cruella de Vils helt egen ørehængende sang, der beskriver hende som "en vampyr, et blodtørstigt dyr, og hvert sted hun kommer, der blir der påstyr", mens "hvis hun ikke skræmmer, der ingenting vil."

Disney-skurken er efterfølgende blevet portrætteret af Glenn Close, der i 101 dalmatinere og 102 dalmatinere igen er besat af at bruge dyrepels i modens navn. Både animations- og Close-versionen af Cruella er herudover kendt for altid at have en lang cigaretholder ved sin side.

Der er skruet ned for både hunde-mord og kæderygeri i 'Cruella', hvor den ikoniske skurk i stedet bliver portrætteret som en slags anti-helt, man ikke helt kan lade være med at heppe på trods de usympatiske karaktertræk.

'Cruella' kan ses på Blockbuster.dk nu.

</b>

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.