Gå til hovedindhold

Fem danskere er med i ny Vikings-serie: Fra kendt sangerinde til komedielegende

Se den episke trailer til 'Vikings: Vahalla'

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Den populære serie Vikings sluttede forrige år, men universet føres nu videre i Vikings: Valhalla, der foregår 100 år efter. Se den første trailer nederst i artiklen.

Omdrejningspunktet i den nye serie er den norske opdagelsesrejsende Leif den Lykkelige, hans søster Freydis Eiriksdottir og den ambitiøse prins Harald Hårderåde. De tre vikinger drager ud på en episk færd over slagmarker og Kattegat til England.

Spændingerne mellem vikingerne og det britiske kongehus i det tidlige 11. århundrede er ved at nå sit bristepunkt, mens vikingerne også internt oplever stridigheder mellem kristne og hedninge.

I den nye og første trailer til 'Vikings: Valhalla' ser disse konflikter ud til at føre til en blodig kamp med storslåede kampscener - både på slagmarkerne og på havet.

Netflix

 

'Vikings' havde flere danskere på rollelisten, bl.a. Alex Høgh Andersen og Marco Ilsø. Den tradition føres videre i denne nye spin-off-serie.

I en af de bærende roller ses nemlig den dansk-svenske jazz-sangerinde Caroline Henderson som krigeren Jarl Haakon. Kenneth M. Christensen er vikingen Olof Skötkonung (han kan ses på billedet øverst), Asbjørn Krogh Andersen spiller en karakter ved navn Jarl Kåre og Søren Pilmark har rollen som Svend Tveskæg. Det oplyser det amerikanske medie Collider.

Bag kameraet finder man også en dansker, nemlig Niels Arden Oplev, der på IMDb er krediteret for at have instrueret det første afsnit. Filmskaberen har tidligere instrueret afsnit ét af serier som Mr. Robot og 'Under the Dome', mens han har stået bag film som Mænd der hader kvinder og Ser du månen, Daniel.

'Vikings: Valhalla' får premiere den 25. februar på Netflix.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.