Gå til hovedindhold

'Klovn' sæson 8 - alle afsnit rangeret fra værst til bedst

Casper & Frank har leveret otte nye afsnit

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Den 8. sæson af Klovn har nået sin ende. En forrygende sæson, hvor Casper & Frank har været tilbage i topform med klassiske Klovn-dilemmaer og pinligheder. Vi kan derfor kun glæde os over, at en 9. sæson også er på vej.

Inden da rangerer vi de otte afsnit fra den netop afsluttede sæson – fra værst til bedst. ”Værst” skal dog tages med et gran salt, da intet virkelig har været så dårligt.

SE OGSÅ: De 10 bedste afsnit af 'Klovn' nogensinde

Klovn, Det gamle testamente

8. Det gamle testamente (afsnit 5)

Franks svigerfar Ole er død for fem år siden, men da Pykker finder hans testamente (i en DVD-boks med Franks stand-up show), må familien forholde sig til faderens sidste ønsker og holde en ny begravelse.

’Det gamle testamente’ rammer ved siden af med sit tamme plot med en Raleigh-cykel-flirt, og det kan selv ikke Fætter Andreas rette op på. Søster Inge må være blandt seriens mindst mindeværdige bi-karakterer, mens Caspers idé om at gå ”nocturnal” er sjovt som koncept, men det kommer aldrig rigtig op at flyve – hvilket er karakterisende for det samlede afsnit.

7. Forstanderen (afsnit 7)

Frank er blevet midlertidig forstander på en højskole, og her venter både interne kampe med kollegaer og elever, mens Casper dummer sig, og Hanne Vibeke-Holst gæste-underviser.

'Klovn' har flere gange med stor succes rykket væk fra de hjemlige omgivelser på Frederiksberg fx til Sverige eller Dragsholms slot. 'Forstanderen' indfrier dog aldrig rigtig sit potentiale, og et dickpic bliver en tand for dumt og skrevet. Men afsnittet har flere komiske optrin, ikke mindst en genial gæsteoptræden fra Waage Sandø – og en benhård Hanne Vibeke-Holst.

6. Frank the Prank (afsnit 2)

Frank og Casper ansætter Franks nevø Bo som assistent, men de har to forskellige syn på, hvordan de får dæmmet op for knægtens ungdomssløvsind. Alt imens kæmper Mia for at kunne være med i en kendis-bogklub.

'Frank the Prank' har masser af skægge ideer, men de bliver ikke skudt helt i mål. Det er fedt, at Bo fra Klovn the Movie vender tilbage, men Caspers måde til at få ham i gang er måske en tand for urealistisk, mens Mias klub med bl.a. Stéphanie Surrugue og Natasja Crone går alt for nemt i glemmebogen.

Klovn, Spild af Pingus, SOS

5. Spild af Pingus (afsnit 1)

Efter en aften i byen må Frank og Casper rykke ud til en S.O.S. fra Carøe, mens Frank ender hos en akupunktør for at få styr på en hælespore.

'Spild af Pingus' låner flittigt fra klassiske Klovn-afsnit, og ender som et underholdende potpourri af komiske optrin som vi kender fra afsnit som 'Ups', 'Nina kære Nina' og Klovn the Final. Hele akupunktør-delen er dog for skrevet, mens 'Klovn' måske har udtjent sin værnepligt, når de kommer til historier, der involverer lig.  

4. Falsk Pykker-alarm (afsnit 6)

Mia er rejst til Afrika, og hun kommer ikke hjem som aftalt, efter Frank i fuldskab har ringet til hende. Samtidig skal Frank passe svigermor, og her hyrer han Lars Hjortshøjs søn ind som hjælp til Pykker.

'Falsk Pykker-alarm' har flere genialiteter. Det er dejligt, at Pykker (Elsebeth Steentoft) får meget mere skærmtid – og at smide Hjortshøj søn ind i det regnskab er intet mindre end perfekt. Æbler falder nemlig ikke lang fra stammen!

Samtidig eksperimenterer Casper med rimjobs, hvilket fører til et pinligt øjeblik med Frank og hans to børn. Netop de to unger falder dog lidt udenfor i universet, hvilket er ærgerligt.

3. Dr. Strangelove (afsnit 8)

Frank bliver medlem af en finkulturel filmklub, mens Casper vil indfri en dødeligt syg piges sidste ønske – alt knalde med sit idol fra Casper & Mandrilaftalen.

'Dr. Strangelove' er en skøn finale på sæson 8, der byder på herlige gæster i kultursnobberne Pilou Asbæk, Ole Bornedal og Martin Kongstad, tåkrummende pinlige øjeblikke, som involverer tis, og en misundelig Frank, der både tilbyder sin service til den syge Mandril-fan, og som skuffes af ejeren fra den lokale indiske restaurant.

2. Min bedste ven (afsnit 3)

Carøe har været udsat for en lokkedue, og det skaber paranoia hos Frank, som mistænker Mia for at kunne finde på noget lignende. Casper har også fået de to venner til at cykle, mens Dejan Curcic introducerer et nyt Klovn-trick, der ryger direkte ind blandt seriens sjoveste.

'Min bedste ven' er 'Klovn', når det er bedst. Flere pinlige misforståelser, Frank, Casper og Mia er i topform, en scene-stjælende gæst og et nyt trick, som fører til en perfekt, velskrevet punchline, da Mia og Frank bliver udsat for en ”dobbelt Dejan”.

1. Balling vs Bahs (afsnit 4)

En intern strid, om hvem der er hvem af Olsen-Bande-skaberne Balling og Bahs, fører til en række skøre episoder mellem Frank og Casper. Mens Frank også må i kommunen, hvor han møder sagsbehandleren Lola.

'Balling vs Bahs' er sæsonens højdepunkt, og afsnittet bliver en velsmagende makiterning med alt det, vi elsker ved 'Klovn'. En eskalerende, banal og selvoptaget uenighed mellem Casper og Frank, som giver os flere sjove kulminationer, herunder en uundværlig gæsteoptræden fra Kurt Ravn.

Afsnittet har også et tåkrummende moment med Frank i et skab, og så indføres RIN-testen, som vi spår til at få en stor fremtid, når vi skal teste om vores venner, familie og kollegaer nu egentligt taler om noget, som er relevant, interessant eller nødvendigt.

'Klovn' kan ses på TV2 Play.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.