Gå til hovedindhold

Lars Mikkelsen om ny krimiserie: "Noget af det hårdeste jeg nogensinde har lavet"

Podcast med den danske stjerne

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Lars Mikkelsen er lige nu aktuel i den 3. sæson af krimiserien Forhøret, der endelig opklarer mysteriet om mordet på den unge pige Christina.

I den første sæson var det faderen, politimanden Bjørn (Ulrich Thomsen), som dykkede ned i den betændte underverden for at få nogle svar.

I sæson 2 overtager moderen Susanne (Trine Dyrholm) tøjlerne, og her i den tredje omgang er det altså Lars Mikkelsens rigmand Holger Lang, der havde et tæt forhold til den myrdede Christina, som følger sporene ind i overklassen.

Lars Mikkelsen har i anledning af den nye sæson besøgt vores podcast, Den varme biografstol, hvor vi udover at tale om 'Forhøret' også dykker ned i den 58-årige skuespillers vilde karriere, der både tæller store dansker værker og flere udenlandske serier som fx Sherlock, House of Cards og The Witcher.

Lyt til hele podcasten herunder – eller find den i din foretrukne podcast-app:

Lars Mikkelsen spillede rollen som Holger Lang i første sæson af 'Forhøret' - en optræden, som han faktisk modtog en Robert-normering for.

Serien arbejder med et stramt koncept, hvor hvert afsnit udspiller sig på én enkelt lokation og oftest kun mellem to-tre skuespiller. Masser af skarp dialog og en stram dialog.

Den danske stjerne afslører dog, at han heldigvis fik god forberedelsestid til den krævende tredje sæson:

- De kontaktede mig for halvandet år siden, før vi skulle lave det, og sagde: "Det satser vi på det her, det sigter vi på." Så jeg vidste godt, at det kom, og jeg glædede mig meget til det, forklarer Mikkelsen i podcasten og fortsætter:

- Det var noget af det hårdeste, jeg nogensinde har lavet, fordi det er altså 30 siders dialog, du til hver uge skal være fuldstændig sikker i.

- Så jeg startede et par måneder før med min gode ven Thue Ersted Rasmussen, som også er skuespiller, og så var det simpelthen bare at terpe det, og terpe det, og terpe det.

- Fordi jeg vidste godt, at når vi først var gået i gang, så har du ikke tid til det. Du kan ikke nå at lære 30 sider på en weekend, og hele konceptet er at: om fredagen, der møder du vedkommende, eller de vedkommende, som du skal spille med, læser det igennem, justerer i manuskriptet, i forhold til, hvad dem der kommer ind, måtte have. Mandag blocker man det hele; tirsdag, onsdag optager man - ja, tirsdag halvdelen, onsdag den anden halvdel - torsdag, hele lortet; fredag møder du en ny.

- Så der er ikke noget luft i det til: "Nåh, jamen jeg lærer det i weekenden". Det kan du simpelthen ikke… Jeg har lange lange tirader, hvor jeg ligesom afdækker: "Nå, det er sådan det hænger sammen". Det skal sgu sidde dér.

Lyt til podcasten og hør meget mere om skabelsen af 3. sæson af 'Forhøret'. Serien kan ses på Viaplay nu.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.