Gå til hovedindhold

Netflix genopliver populært fantasyunivers i to kommende storfilm

C. S. Lewis' bøger filmatiseres igen

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Der findes allerede flere filmfortolkninger af den engelske forfatter C. S. Lewis’ populære eventyrbøger om Narnia, som udkom mellem 1950 og 1956.

Den syv bøger lange serie udspiller sig i det magiske eventyr-rige Narnia, som er fyldt med bl.a. mytiske skabninger og talende dyr, herunder løven Aslan, der beskytter Narnia mod ondskab. I fortællingerne finder man bl.a. forskellige børn, der opdager netop det fortryllende rige.

Nu har Netflix imidlertid planer om at genoplive det magiske univers med hele to film, hvor instruktøren Greta Gerwig - måske nok noget overraskede - er udset til at stå bag eventyrfilmene. Det skriver What’s on Netflix.

LÆS OGSÅ: 5 fantastiske fantasy-film fra 80'erne

Den 39-årige filmskaber og skuespiller har bl.a. mindre indie-titler på sit CV, men i nyere tid finder man også større dramatiske produktioner og Oscar-film.

Hun er ofte krediteret som manuskriptforfatter og instruktør - af og til begge dele på samme film. Tag blot titler som Frances Ha, Lady Bird og Little Women, mens hun også har adskillige skuespiller-krediteringer.

Til næste år venter så hendes film Barbie, der bl.a. har Margot Robbie og Ryan Gosling på rollelisten som henholdsvis Barbie og Ken. Greta Gerwig instruerer og agerer desuden også her medforfatter.

Hvorvidt Greta Gerwig så også ender med at stå bag kameraet på Narnia-filmene, er altså endnu ikke bekræftet fra officiel hånd. Ligesom det heller ikke er annonceret, hvilke bøger i serien, som filmene kommer til at udspringe af.

Netflix' nye Narnia-film har heller ingen premieredato endnu.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.