Gå til hovedindhold

Nikolaj Coster-Waldau skriver og spiller hovedrollen i ny Netflix-film om dansk polarforsker

Overlevelses-thriller på Grønland

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Sidste år kunne kino.dk som det første medie afsløre, at Nikolaj Coster-Waldau skrev på en film om den danske polarforsker Ejner Mikkelsen.

Nu er der nyt i den historie, da det amerikanske medie Deadline kan berette, at filmen, der har titlen Against the Ice, er blevet købt af Netflix.

'Against the Ice' er baseret på den danske roman 'Farlig tomandsfærd' fra 1955 af Ejner Mikkelsen, som handler om en ekspedition til Grønland i 1909, som går grueligt galt. Istedet for eventyr kastes to mænd ud i en barsk kamp for overlevelse, hvor både sult og isbjørne er blandt de livstruende farer.

Game of Thrones-stjernen har skrevet manuskriptet med makkeren Joe Derrick, mens instruktørposten varetages af den danske instruktør Peter Flinth, der tidligere har stået bag de svenske storfilm om krigeren 'Arn'.

Nikolaj Coster-Waldau indtager også hovedrollen som danske Ejner Mikkelsen, men det bliver en engelsksproget film. Således er Joe Cole - kendt fra Peaky Blinders - hyret til at spille rollen som den unge og uerfarne Iver Iversen.

En Game of Thrones-reunion venter også, da Charles Dance (Tywin Lannister), ligeledes har en rolle i filmen, som allerede er blevet indspillet på Grønland og Island.

Der er også internationalt bidrag på producer-siden, hvor Baltasar Kormákur optræder. Islændingen har tidligere gjort sig ud i overlevelsesfilm-genren med Everest fra 2015 og senest Adrift fra 2018.

Projektet går godt i tråd i med Coster-Waldaus store interesse for Grønland, som han tidligere har dækket i DR-serien 'Gennem Grønland'.

'Against the Ice' får premiere på Netflix i 2021.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.