Gå til hovedindhold

Se traileren: Dansk Vikings-stjerne er ukendelig som narkoboss i ny serie

Viaplay-serien har snart premiere

fine.zethsen@gmail.com
Skrevet af Fine Aagaard Zethsen


Viaplay har offentliggjort den første trailer til ’The Viking – Narkokongens Fald’, der har premiere den 28. april.

’The Viking – Narkokongens Fald’ er historien om Claus Malmqvist, der bedre er kendt som Narkokongen. Med et nyskabt liv som familiefar i Hvidovre hærger en mørk fortid med den amerikanske mafia, brasilianske bander, marokkanske klaner, kinesiske triader, politiets rejsehold, Interpol og DEA.

Dokumentarserien er ikke skabt for at udvise medlidenhed eller for at be- eller afkræfte fordomme. Den er skabt for at få forstå. For at få en form for forståelse for, hvorfor Claus Malmqvist gør som han gør og tager de beslutninger, som han tager?

Pludselig mister han det hele efter en dårlig beslutning fra fortiden. Millionerne, sin kone og børn. Det hele styrter i grus. 16 år senere og ude af fængslet som en forandret mand, er han nu villig til at fortælle sin historie; hans søn skal høre sandheden om sin far. MEN. Da journalisten Jeppe Facius dykker ned i historien åbenbares det: Det er slet ikke alt, der er, som det skal være. Langt fra!

”I 16 år har jeg forsøgt at finde ud af, hvor stor en smugler Claus Malmqvist egentlig var. Nu har jeg endelig fået mulighed for at komme helt ned i historien og undersøge alt, hvad der skete og hvilke konsekvenser, det har haft (…)” siger journalisten Jeppe Facius, der har undersøgt sagen om Claus Malmqvist i Viaplays pressemeddelse.

Serien befinder sig i spændingsfeltet mellem dokumentar og drama. Dele af historien er dramatiseret baseret på bevismaterialer, vidneudsagn og kilder.

I rollen som en ung Claus Malmqvist ses den danske skuespiller Alex Høgh Andersen, der er kendt fra serien ’Vikings’ og havde sin første store danske rolle i 2. verdenskrigsdramaet ’Skyggen i mit øje’ sidste år.

“Jeg fandt det her projekt særligt interessant, fordi formatet var anderledes end noget, jeg har arbejdet med før - eller set (…). Balancen mellem dokumentar og fiktion har altid været enormt spændende, synes jeg, og derfor blev jeg simpelthen nødt til at være med. Derudover er det altid interessant at spille levende mennesker – og endnu mere, når der er tale om et menneske og et liv som Claus Malmqvists. Intet pres, siger jeg bare”, fortæller Alex Høgh Andersen om sin medvirken i serien i en pressemeddelsen.

’The Viking – Narkokongens Fald’ består af fire afsnit, og kan streames på Viaplay fra den 28. april.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.