Gå til hovedindhold

7 skjulte film-skatte på Viaplay

Se nervepirrende thrillere, politiske satirefilm og meget mere

Skrevet af Emil Blæsild Johansen


Det kan til tider være en kamp at finde rundt i streamingtjenesterne i dag, hvor hundredvis af titler gør det umådelig svært at finde frem til den helt rigtige film, som man ikke allerede har set mange gange.

Vi har derfor sat os for at grave en smule dybere i Viaplays katalog for at finde 7 film-skatte, som du ikke må gå glip af!

Se listen herunder.

windriver.jpg

Wind River

I den nervepirrende thriller 'Wind River' finder vildtjægeren Cory liget af en ung kvinde i den snedækkede vildmark i et amerikansk reservat. Den nyuddannede FBI-agent Jane Banner sendes ud for at igangsætte en efterforskning, og sammen med Cory dykker hun ned i de mystiske omstændigheder for mordet, der har rystet lokalsamfundet.

I rollerne som Jane og Cory ses Elizabeth Olsen (WandaVision) og Jeremy Renner (The Hurt Locker), mens filmen er skrevet og instrueret af Taylor Sheridan, der også har skrevet de Oscar-nominerede film Hell or Highwater og Sicario.

eighthgrade.jpg

Eighth Grade

'Eight Grade' er en sjælden filmperle, der giver et ærligt og indsigtsfuldt blik ind i, hvad det vil sige at være teenager i den digitale tidsalder.

Filmen handler om teenagepigen Kayla, der måske udadtil virker introvert, men online udgiver hun videoer, hvor hun forsøger at opmuntre og inspirere ligesindede. Kayla har dog svært ved at overføre dette til det virkelig liv og forsøger blot at kæmpe sig igennem de to sidste uger af 8. klasse, inden hun begynder i high school.

'Eight Grade' er skrevet og instrueret af den komiske altmuligmand Bo Burnham, der selv slog igennem via YouTube som 16-årig.

thisisengland.jpg

This is England

I det britiske drama 'This is England' følger vi den 12-årige, utilpassede Shaun i 1983, hvis far er død under Falklandskrigen. Shaun møder en gruppe af unge skinheads, der lærer ham alt om Dr. Martens, opsmøgede jeans og den ikoniske frisure – men også om venskab og om kærlighed.

Problemer opstår dog i gruppen, da det tidligere medlem, Combo, kommer ud af fængslet og prædiker sine fremmedfjendske synspunkter.

På rollelisten ses bl.a. Stephen Graham fra Snatch og The Irishman og Jack O'Connell, som efter sin debut i 'This is England' har været med i film som Bag fjendens linje og Unbroken.

mud.jpg

Mud

Med store titler på cv'et som Dallas Buyers Club, Interstellar og The Wolf of Wall Street er der rigeligt med Matthew McConaughey-film at gå i kast med. Men skulle du allerede have set de nævnte film, så kunne dramaet 'Mud' meget vel blive den næste.

Filmen handler om to teenagedrenge, der bor i et sumpområde i de amerikanske sydstater. En dag sejler de ud på en forladt ø, hvor de møder manden Mud (McConaughey), som er på flugt fra en gruppe dusørjægere. Drengene former et venskab med Mud og beslutter sig for at hjælpe ham med at blive genforenet med sit livs kærlighed.

neverrarely.jpg

Never Rarely Sometimes Always

'Never Rarely Sometimes Always' følger teenagepigerne Autumn og Skylar, som er både bedste venner og kusiner. Så da Autumn bliver gravid og ikke ønsker at beholde barnet, hjælper Skylar hende med at skaffe penge til at komme væk fra det konservative Pennsylvania, hvor hun ikke kan få udført en abort.

'Never Rarely Sometimes Always' er en intim og kærlig skildring af venskab og medfølelse, der rører dens publikum helt ind i hjertekulen. Filmen er skrevet og instrueret af Eliza Hittman, der også har været instruktør på 13 Reasons Why, og produceret af bl.a. Barry Jenkins, som har skrevet og instrueret filmene If Beale Street Could Talk og Oscar-vinderen Moonlight.

theplace2.jpg

The Place Beyond the Pines

I det storladne drama 'The Place Beyond the Pines' følger vi vovehalsen Luke, der beslutter sig for at røve en bank i forsøget på at hjælpe med at forsørge et barn, han for nyligt har fundet ud af er hans. Dette starter en kædereaktion, der involverer politimanden Avery, og som skaber efterdønninger for de to mænds sønner for eftertiden.

'The Place Beyond the Pines' er en film om far-søn-forhold og social arv og er skrevet og instrueret af Derek Cianfrance, som også står bag filmene Blue Valentine og Lyset i havet. Mens Ryan Gosling og Bradley Cooper spiller filmens to hovedroller, er også Eva Mendes, Dane Dehaan, Ray Liotta og Ben Mendelsohn på rollelisten.

deathofstalin.jpg

Stalins død

Hvad skete der i minutterne, timerne og dagene efter den sovjetiske diktator Stalin døde i 1953? Det spørgsmål forsøger den politiske satire 'Stalins død' at besvare i sin komiske skildring af forskellige sovjetiske embedsfolk, der kæmper om, hvem der sørger mest over den store leders død samtidig med, at en kamp om magten går i gang.

Armando Iannucci, der har skrevet og instrueret 'Stalins død', er heller ikke uvant i den politiske satire, da han tidligere har stået bag filmen In the Loop og serien Veep. Blandt de bærende roller finder man store navne som Steve Buscemi, Michael Palin, Jeffrey Tambor og Jason Isaacs.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.