Gå til hovedindhold

5 skjulte film-skatte på Netflix (2021)

Stream alt fra sød romantik til grumt gys og en udødelig klassiker

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Du kender sikkert det der med at lede efter den helt rigtige film at streame. Måske det endda er de samme titler, du støder på igen og igen - og hvad gør man så lige?

Vi har derfor gravet en smule dybere på Netflix for at udpege fem skjulte filmskatte i forskellige genrer - fra veloplagt romantik og en uødelig klassiker til 80'er-gys og et intenst krimidrama. 

Du finder de fem titler herunder, hvor du også guides videre til, hvor de kan ses.

 

Queen & Slim

 

Queen & Slim (2019)

Queen og Slims første date tager en fatal drejning, da en politimand stopper dem for en mindre trafikovertrædelse. Situationen eskalerer imidlertid, hvilket ender med, at Slim skyder betjenten i selvforsvar.

Herefter ruller historien nu i medierne. Queen og Slim føler nu, at de ikke har andet valg end at flygte fra loven. Da en video af hændelsen dog snart går viralt, bliver de ufrivillige forbrydere nu et symbol på traumer, sorg og smerte for mennesker overalt i landet.

Daniel Kaluuya - der fik sit helt store gennembrud i Oscar-gyset Get Out - spiller hovedrollen, mens Jodie Turner-Smith indtager rollen som det kvindelige modstykke.

Se hvor du kan streame 'Queen & Slim' her.

 

 

Lawrence of Arabia (1962)

 

Lawrence of Arabia (1962)

Storfilmen 'Lawrence of Arabia' er instruktør David Leans episke fortælling om eventyreren T.E. Lawrences usædvanlige liv. Den syvdobbelte Oscar-vinder maler således et komplekst portræt af den gådefulde og veluddannede britiske løjtnant, der samlede arabiske stammer i kamp mod tyrkerne under 1. verdenskrig.

Filmens lange ørken-sekvenser i det overvældende bredformat sætter sig på nethinden, mens Maurice Jarres iørefaldende musik er en klassiker i dag - og så er bl.a. også Peter O'Toole uforglemmelig i filmens dragende titelrolle. En udødelig klassiker på alle fronter.

Se hvor du kan streame 'Lawrence of Arabia' her.

 

Good Time (2017)

 

Good Time (2017)

Krimidramet 'Good Time' følger den kriminelle Connie, som efter et mislykket bankrøveri får anbragt sin demente bror Nick i spjældet. Nu gælder det for Connie om at få sin bror ud hurtigst muligt. Men da han selv er eftersøgt af politiet, bliver det en lang nat i New Yorks mørke gader.

Robert Pattinson spiller den unge mand på flugt, mens Nick spilles af Benny Safdie, der sammen med sin bror Josh Safdie også har instrueret filmen, som emmer af rå virkelighed, sitrende intensitet og en møgbeskidt by.

Se hvor du kan streame 'Good Time' her.

 

Demons 1985

 

Demons (1985)

Tag med den overnaturlige gyser 'Demons' tilbage til de sjaskede 80'ere, hvor man her bliver mødt af en omgang grumme dæmoner. Man følger nemlig en gruppe unge mennesker, der bliver inviteret til en mystisk biografvisning af en ligeledes mystisk mand.

Det hele går snart grueligt galt, da flokken af biografgængere nu befinder sig fanget i biografen, der overstrømmes af sultne dæmoner. Gisp! Den står således på medrivende sjask og en kamp for livet i denne herlige omgang 80'er-snask. Efterfølgeren 'Demons 2' kan desuden også ses på Netflix.

Se hvor du kan streame 'Demons' her.

 

Emma

 

Emma (2020)

Periodefilmen 'Emma' handler om den unge Emma Woodhouse. Som yngste datter af byens rigeste mand er hun byens førende kvinde og mener derfor selv, at hun ved, hvad der er godt for alle i kærlighedens store lotteri. Emmas en smule selviske syn på tilværelsen hjælper dog ikke altid kærligheden på vej, hvilket hendes gode ven Mr. Knightley da også snart udfordrer.

Komediedramaet har Anya Taylor-Joy (The Witch, The Queen's Gambit) i titelrollen som den unge matchmaker i en film, der desuden er baseret på Jane Austen-romanen af samme navn. Bogen er tidligere blevet filmatiseret i 1996 med Gwyneth Paltrow i hovedrollen, mens historien desuden har inspireret 90'er-klassikeren Clueless.

Se hvor du kan streame 'Emma' her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.