Gå til hovedindhold

Top 5: De bedste og mest hårdtslående film med Jason Statham

Kom i action-gear til 'Operation Fortune: Ruse de guerre'

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Den engelske actionstjerne Jason Statham har med den biografaktuelle Operation Fortune: Ruse de Guerre igen slået sig sammen med instruktøren Guy Ritchie efter samarbejder på bl.a. Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch og Wrath of Man. Vi giver derfor herunder vores bud på de fem bedste film med Jason Statham.

I 'Operation Fortune' spiller Statham MI6-agenten Orson Fortune, der sammem med sit hold rekrutterer en af Hollywoods største filmstjerner til at gå undercover på en mission.

Fortune har nemlig fundet ud af, at en ny dødsensfarlig våbenteknologi er blevet solgt og kommet i de forkerte hænder, hvilket kan forskyde verdens magtforhold.

Find billetter til Operation Fortune her.

Klik på en titel for at se, hvor du kan streame dem henne.

Top 5 film med Jason Statham:

Hobbs & Shaw
Fast and Furious: Hobbs & Shaw

 

5. 'Fast and Furious: Hobbs & Shaw' (2019)

På en solid femteplads finder man den action-virile 'Fast & Furious: Hobbs & Shaw', som er en spin-off af den bilfræsende franchise, der startede med The Fast and the Furious i 2001.

Her teamer Jason Statham op med Dwayne Johnson, der agerer på hver sin side af loven. Henholdsvis den tidligere FBI-agent Hobbs og den kriminelle Shaw.

Den umage duo bliver tvunget til at arbejde sammen, da en ny fjende truer verdensfladen. Således står den på adskillige både veloplagte og vittige actionscener, hvor de to stjerner i den grad får lov til at spille med musklerne, når der slås på tæven og flækkes knogler.

Statham går virkelig godt i spænd med The Rock, der sammen er en potent og hårdtslående duo, som med et medrivende glimt i øjet kæmper sig vej gennem dundrende bilaction, store eksplosioner og hvislende skuddueller

Se hvor du kan streame 'Fast & Furious: Hobbs & Shaw' her.

Spy
Spy

 

4. 'Spy' (2015)

Med komedien 'Spy' ser vi Jason Statham gå linen helt ud med komisk veloplagthed overfor Melissa McCarthy, der spiller den kiksede Susan Cooper.

Hun arbejder som skrivebordsagent hos CIA og ejer ikke skyggen af selvtillid. Men da en atombombe bliver stjålet og identiteten på samtlige agenter afsløres, bliver Cooper sendt på en tophemmelig mission.

Jason Statham indtager rollen som den maskuline agent Rick Ford, hvor han spiller selvironisk og morsomt på sin status som hårdtslående actionstjerne, mens også spion-genren tages under kærlig og komisk behandling.

Det er dog ikke kun som meta-komisk karakter, at Statham viser sig fra sin humoristiske side. Det er bl.a. også i samspillet med McCarthy, at vi griner både med og af Statham. Nu er det også instruktør og manuskriptforfatter Paul Feig, der står bag. Han har bl.a. tidligere instrueret den vildt sjove Bridesmaids.

Se hvor du kan streame 'Spy' her.

Crank
Crank

 

3. 'Crank' (2006)

Med en adrenalinsikker præmis trykker Jason Staham kun action-speederen mere og mere i bund med den højpotente og vildt virile 'Crank'.

Statham spiller nemlig lejemorderen Chev Chelios, der bliver injiceret med en gift, som vil dræbe ham, hvis hans hjerteslag falder.

Det betyder, at filmen stiger eksponentiel i adrenalinpumpende fart, når Chev i en blodig hævnrus opsøger folkene, der har forårsaget hans yderst farlige situation.

Statham får med andre ord i den grad lov til at folde sig helt action-manisk ud, da hans karakter bliver nødt til at udsætte sig selv for vildere og vildere ting i håbet om, at hans hjerteslag ikke falder og dermed bliver døden for ham. Filmen fik desuden efterfølger i 2009 med Crank: High Voltage.

Se hvor du kan streame 'Crank' her.

Snatch
Snatch

 

2. 'Snatch' (2000)

Jason Statham havde sin spillefilmsdebut som karakteren Bacon i Guy Ritchies rappe Lock, Stock and Two Smoking Barrels i 1998. Det var her, at ikke kun samarbejdet med Ritchie begyndte, men også her, at verden fik øjnene op for den engelske skuespiller.

Det var dog med sit andet Ritchie-samarbejde, at Statham for alvor fik slået både sit navn fast og samtidig også sin grove og benhårde tilstedeværelse på film - det i rollen som bokse-manageren Turkish.

Statham skinner i det testeron-tunge univers med hårdkogte gangstere, ubehjælpsomme kriminelle og naturligvis bøllebank, der også beriges af Brad Pitt, Benicio Del Toro og Vinnie Jones. 

Karakteren Turkish er charmende, sjov, rap i replikken og en badass - alt det som vi elsker Statham for. Og så beviser den også, at stjernen er mere end muskler og store håndvåben!

Se hvor du kan streame 'Snatch' her.

The Transporter
The Transporter

 

1. 'The Transporter' (2002)

Jason Statham giver den som klassisk Jason Statham i rollen som den muskelpumpede Frank Martin, der tæver løs. Han er tidligere elitesoldat og arbejder nu ved at fragte diverse laster fra et sted til et andet - menneskelige såvel som materielle. Uden at stille spørgsmål.

Frank har tre leveregler i sit farlige arbejde: Lav aldrig om på aftalen. Ingen navne - hverken på kunden eller pakken - og ikke mindst: Åben aldrig pakken!

En dag går en opgave dog ikke helt som planlagt - og så bryder helvede løs.

Statham cementerer med andre ord blot yderlige her, at han ikke alene er en i den grad kampklar stjerne, men også en mand, der kan bære en hel filmtrilogi, da den første blev en succes og affødte både Transporter 2 og Transporter 3.

Se hvor du kan streame 'The Transporter' her.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.