Gå til hovedindhold

Ude nu: En af sidste årtis bedste gysere har fået en blodig fortsættelse

Se 'Don't Breathe 2' på Blockbuster.dk (sponsoreret)

Skrevet af StreamingGuide


I 2016 satte gyseren Don't Breathe en skræk i livet på masser af publikummer, da en gruppe unge tyve bryder ind i en blind mands hjem.

Men den umiddelbart harmløse mand viser sig at være alt andet end hjælpeløs. Et rent helvede bryder løs, ikke mindst, da de gør et opsigtsvækkende fund i kælderen.

Filmen markerede sig som en af sidste årtis bedste gysere med masser af intensitet, chok og blod. Sidste år - fem år senere - udkom opfølgeren Don't Breathe 2, og den er endelig landet i Danmark, hvor den nu kan købes og leje på Blockbuster.dk.

Lej eller køb 'Don't Breathe 2' her:

Blockbuster

Don't Breathe 2


Kidnapning, blod og haveredskaber

'Don't Breathe 2' foregår en række år efter den første film, hvor den blinde mand nu lever et fredeligt - omend meget overbeskyttende - liv med sin lille datter Phoenix. Da deres hus pludselig få ubudne gæster, starter en brutal kamp for overlevelse, især da det viser sig, at indbrudstyvene har udset sig Phoenix som offer. 

Gæsterne har ingen idé om, hvem de er gået ind til. Den blinde mand, der er militærveteran, skyr nemlig ingen midler i sin kamp mod dem. Haveredskaber, lim og diverse værktøj tages i brug, når fjenderne skal nedkæmpes.

Men det hele tager en drejning, da en hemmelighed slipper ud.

Don't Breathe 2


En mindeværdig skurk bliver... helt

Den blinde mand er en af de mest grumme gyserskurke fra 2010'erne, hvor det bizarre scenarie, som han har stablet på benene i sin kælder i den første 'Don't Breathe', er med til at placere ham i denne kategori. 

Rollen spilles af Stephen Lang, der bl.a. er kendt fra 'Avatar', og den rutinerede skuespillers præstation er yderst mindeværdig. Den brutale modstand og karakterens hårdtslående brutalitet manifesteres i hans senede krop, de mælkehvide øjne og det sammenbidte ansigt.

I 'Don't Breathe 2' tager historien en interessant drejning, da sympatien for den blinde mand skifter. Pludselig er det ham vi holder med, og det skifte føles naturligt - ikke mindst på grund af Stephen Langs præstation med lige dele smerte, sorg og coolness.

Don't Breathe 2


"Den bedste idé til en efterfølger nogensinde"

Det er holdet bag den første film, som også har lavet efterfølgeren. Fede Alvarez har forfattet historien med Rodo Sayagues, som det også var tilfældet med både 'Don't Breathe' og den meget vellykkede Evil Dead fra 2013.

På instruktørposten har de to dog byttet rundt, Alvarez stod bag kameraet på etteren, mens Sayagues får sin instruktørdebut med fortsættelsen.

Blandt filmens producere finder man Evil Dead-skaberen Sam Raimi, der om 'Don't Breathe 2' har udtalt, at "ideen er den bedste idé, som han nogensinde har hørt, til en efterfølger".

De to film formår - som de bedste gyserfilm og thrillers - at bruge lyden til deres fordel, fordi da vi har en blind mand i centrum, så spiller lyde en stor rolle - både til at liste forbi ham, men også for ham til reagere på.

'Don't Breathe 2' kan købes eller lejes på Blockbuster.dk nu.

Don't Breathe 2
Don't Breathe 2
Trailer

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.