Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Nattevagten (1994)

Ole Bornedals thriller-gyser 'Nattevagten' med Nikolaj Coster-Waldau Læs mere
Gyser
107 min
Kan streames på
Blockbuster iTunes SF Anytime

Gyseren 'Nattevagten' er Ole Bornedals gennembrudsfilm. Hér bliver der gået til gyser-makronerne med en energi, der var stort set ukendt i Danmark i 1994 – og som stadig har fuld slagkraft.

Med simple greb og uden effektmageri er overraskelserne konstant inden for rækkevidde, når lighus-nattevagten Martin (Nikolaj Coster-Waldau) går sine runder i den skumle hospitalskælder.

Kim Bodnia er umoden, drilagtig og dæmonisk som vennen Jens, ligesom Sofie Gråbøl og Lotte Andersen har fremragende biroller, men det er Ulf Pilgaard, der tager stikket hjem med sit atypiske og stærke spil i rollen som politiefterforsker.

’Nattevagten’ var startskuddet til både Ole Bornedals og Nikolaj Coster-Waldaus karrierer – og Hollywoods søgelys. Joachim Holbeks musik er en delikat og velafmålt stemningsunderbygger ligesom Sort Sols ’Let Your Fingers do the Walking’ m.fl. er uforglemmelige ørehængere.

Rating star
4.4
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere gyserfilm

Flere danske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.