Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i april 2021

Fra selvhjælpsguru til mord, magi og mink

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


Foråret er her, men landet er desværre stadig præget af nedlukninger, og vi må vente endnu en måned på biografernes åbning. 

Men bare rolig, vi har samlet en række gode serier fra streaminguniverset, der vil få ventetiden til at flyve afsted. Her er listen over 10 serier, du skal se i april.

Sneengle

 

Sneengle

’Sneengle’ er det nye søndagsdrama fra DR. En emotionel drama-thriller om familie, forældreskab og hemmeligheder.

Natten før juleaften forsvinder den fem uger gamle Lucas uforklarligt fra sit hjem. Hans mor, Jenni, kan ikke huske hvad, der er sket, da hun vågner næste morgen. Der er ingen vidner, ingen ledetråde og ingen motiv.

Serien er lavet af DR og den svenske public service kanal STV, og blev udtaget til film- og tv-festivalen Berlinalen blandt kun seks andre serier. Den ruller over skærmen de kommende seks søndage.

’Sneengle’ får premiere på DR og DRTV den 4. april 2021.

 

Limboland.jpg

 

Limboland - sæson 2

De unge tre veninder er tilbage i en ny sæson, hvor de fortsat famler sig igennem 20’ernes forvirrende Limboland.

Den danske serie udforsker ungdomslivets op- og nedture, mens de tre unge kvinder forsøger at navigere i diverse dilemmaer og eksistentielle kriser.

’Limboland’ er tidligere blevet sammenlignet med den amerikanske serie Girls i dens portræt af temaer som venskab, selviscenesættelse og forventningspres.

Foruden de kendte ansigter byder sæson 2 også på nye medvirkende som bl.a. Paprika Steen og Cyron Melville.

'Limboland' får premiere på Xee den 5. april 2021.

 

GURU.jpg

 

Guru

Simon Kvamm har tidligere haft stor succes på DR med satireprogrammet 'Drengene fra Angora', og nu vender han endelig tilbage med komedieserien 'Guru', der kan siges at have været et drømmeprojekt for ham.

Han spiller selv hovedrollen i serien om den nyopstartede lifecoach, som flytter fra København til hjembyen Silkeborg (Kvamms egen hjemby), hvor han på humoristisk vis vil få silkeborgenserne til at tage deres skæbne i egen hånd.

Kvamm får selskab af bl.a. Frederik Cilius, Kirsten Lehfeldt og Brian Lykke i denne kærlige satire om nutidens selvhjælpskulturen.

Efter et langt år med nedlukninger kunne vi nok alle have brug for noget hjælp fra denne selvhjælpsguru.

Guru får premiere på DR2 og DRTV den 8. april 2021.

 

them.jpg

 

Them

I april får den første sæson af den længeventede gyser-antologiserie premiere. Serien skal udforske diverse rædsler i det amerikanske samfund, og er allerede blevet sammenlignet med Jordan Peeles gyser-successer Get Out og Us.

Den første sæson, kaldt ’Them: Covenant’, fokuserer på en sort familie i 1950'erne, da de flytter til et hvidt kvarter i Los Angeles. Familieidyllen afbrydes hurtigt af ondsindede kræfter, der truer deres liv.

'Them' får premiere på Amazon Prime den 9. april 2021.

 

Minkavlerne.jpg

 

Minkavlerne - sæson 2

TV2’s stjernespækkede komedieserie om en minkavlerfamilie i Nordjylland er tilbage med en ny sæson, hvor de kendte ansigter denne gang også får selskab af bl.a. Mia Lyhne og Bjarne Henriksen.

Gerda og Nillers gård er fortsat i store økonomiske problemer i serien, hvilket tvinger familien til igen at stå sammen for at sikre farmens fremtid.

Serien er skrevet af komikerne Jonas Mogensen og Kasper Gross, så hvis man ikke har fået nok at mink i det forgangne år, så skal den nye sæson af 'Minkavlerne' uden tvivl levere nogle gode grin.

Den nye sæson af 'Minkavlerne' får premiere på TV2 Play den 11. April 2021.

 

Mare-of.jpg

 

Mare of Easttown 

Den Oscar-vindende Kate Winslet spiller hovedrollen i denne nye miniserie, som hun selv har været med til at producere.

Winslet spiller efterforskeren Mare Sheeran, der bliver sat til at undersøge en lokal mordsag, der ender med at få stor indvirken på hendes eget liv. 

Hun ender med at komme på sporet af de dystre sider af det lille samfund i Pennsylvania, hvor fortiden spørger.

På rollelisten får Kate Winslet selskab af andre prominente skuespillere som bl.a. Julianne Nicholson (The Outsider), Evan Peters (WandaVision) og ikke mindst Guy Pearce som Winslet tidligere har spillet overfor i miniserien Mildred Pierce.

'Mare of Easttown' får premiere på HBO Nordic den 19. April 2021.

 

Shadow-and-Bone.jpg

 

Shadow and Bone 

Netflix, der tidligere har haft succes med fantasy-serien The Witcher, leverer denne måneds fantasy-indsprøjtning med 'Shadow and Bone', der er en filmatisering af Leigh Bardugos populære Grishaverse-romaner.

Serien følger den forældreløse Alina Starkov, der, med sine nyfundne magiske kræfter, forsøger at redde sit krigshærdede hjemland.

Foruden Ben Barnes (Westworld, The Punisher) og debutanten Jessie Mei Li på rollelisten, finder man også den danske skuespiller Simon Sears, der sidste år medvirkede i den roste actionthriller Shorta.

'Shadow and Bone' kan ses på Netflix fra den 23. april 2021.

 

Honour

 

Honour

'Honour' blev en kæmpesucces på Viaplay, da første sæson havde premiere i 2019.

Anden sæson samler hovedpersonerne Nour (Alexandra Rapaport), Elin (Julia Dufvenius), Janni (Anja Lundqvist) og Karin (Eva Röse), der har været venner siden universitet, hvor de læste jura. I dag driver de et advokatfirma sammen, hvor de behandler sager om sårbare kvinder.

I den nye sæson bryder en hensynsløs voldtægtsforbryder løs, som på en eller anden måde har en forbindelse til advokatkontorets klienter. En person med indsigt i deres aktiviteter er forbryderen, men hvem?

'Honour' kan ses på Viaplay fra den 25. april 2021.

 

We Hunt Together

 

We Hunt Together

Britiske BBC har en lang og stolt tradition for krimiserier, og et af de nyere eksempler kommer i form af We Hunt Together.

Serien handler om en tidligere børnesoldat med et dødbringende temperament, og en kvinde på hævntogt.

Efter dem er to politibetjente, der sætter en hektisk jagt ind på det hævnsøgende par. Serien er skabt af holdet bag 'Cheat' og MotherFatherSon.

Krimiserien 'We Hunt Together' kan ses på C More fra den 27. april.

 

the-handmaids-tale.jpg

 

The Handmaid's Tale - sæson 4

I slutningen af april er der premiere på den fjerde sæson af det dystopiske drama med Elisabeth Moss i hovedrollen som den stålsatte June, der er tvunget til et liv som konkubine under et teokratisk diktatur.

I den nye sæson af den Emmy- og Golden Globe-vindende dramaserie, genoptager June kampen mod Gilead, hvilket bringer nye udfordringer med sig.

Hendes søgen efter retfærdighed og hævn truer desuden med at opsluge hende, hvormed hendes relationer bliver sat på spil.

Den nye og 4. sæson af 'The Handmaid's Tale' får premiere på HBO Nordic den 29. april 2021.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.